Joogisen ajattelun mukaan monet sairaudet
juontuvat siitä, kun vasta ja suolisto ei toimi parhaalla mahdollisella
tavalla. Itse asiassa myös koululääketiede on alkanut löytää monien sairauksien
perimmäisiä syitä suolistosta. Joka tapauksessa kaiken sen mitä me syömme,
pitäisi olla vain läpikulkumatkalla suolistossamme, eikä jäädä asumaan tai
pesimään sisällemme. Ohje onkin, ettei meidän pitäisi syödä mitään, mitä emme
voi sulattaa 18–24 tunnissa. Koska naisten ruuansulatus on keskimäärin nopeampi
kuin miesten, olisi naisten hyvä sulattaa ruokansa 18–21 tunnissa.
Ruuansulatukseltaan hitaammilla miehillä ruoka voi viipyä elimistössä sen 21–24
tuntia.
No mistä sitten tietää kuinka nopea
tai hidas oma ruuansulatus on? Sen selvittämiseksi on olemassa yksi vallan
mainio keino – tadaa – punajuuritesti. Proseduuri on yksinkertainen. Ensin
syödään ruokaa, joka sisältää punajuurta, ja pannaan merkille kellonaika,
jolloin tämä ateriointi tapahtuu. Punajuurta kannattaakin syödä myös muulloin
kuin jouluna, ja myös muissa muodoissa kuin etikkasäilykkeenä, sillä punajuuri
puhdistaa maksaa ja suolistoa ja säätelee kehon sokeritasapainoa. Siksi
punajuuri kuuluu joogiseen ruokavalioon, ja yhdessä vuohenjuuston kanssa se on
tosi herkkua. Punajuuren syömisen jälkeen odotetaan, että ruoka tulee ulos.
Kyseinen ruoka – tai se mitä siitä on jäljellä – on helppo tunnistaa punajuurelle tyypillisestä punaisesta
väristä, sillä väri ei katoa minnekään ruuansulatusprosessin aikana. Sitten
suoritetaan laskutoimitus: montako tuntia ehti kulua inputin ja outputin
välillä.
Muutama päivä sitten pääsin syömään
ruokaa, jossa oli reilusti punajuurta. Yllätys oli suuri, kun ruoka tuli ulos
jo 14 tunnin kuluttua. Kaikkien aikojen ennätys punajuuritestissä! Joskus on
mennyt se 21 tuntia ihan helposti, ja ehkä vähän ylikin.
Mielenkiintoista! Tätä voisi kokeilla joskus:)!
VastaaPoistaIlman muuta kannattaa kokeilla. Tulos voi olla yllätys - tai sitten ei :)
VastaaPoista