Tänään teimme niin mielenkiintoisen
makuista soppaa, että pitää ihan kirjoittaa ohje ylös. Sopalla on toki
esikuvansa, joten ihan omasta päästä ei tämä makuyhdistelmä syntynyt.
Esikuvasta huolimatta sopan raaka-aineet saneli suurimmalta osalta se, mitä
kaapista sattui löytymään. Ja näitä löytyi:
4 porkkanaa
puolikas fenkoli
punainen suippopaprika
pala tuoretta inkivääriä
valkosipulin kynsiä
kasvisliemikuutio
Nämä veteen kiehumaan, kunnes ovat
kypsiä. Jos kaapista olisi löytynyt, olisin laittanut keittoon myös perunan tai
pari. Mutta kun ei ollut niin en laittanut. Kaiken kypsyttyä annoin sauvasekoittimen
laulaa, eli surautin kaikki soseeksi. Lisäsin purkillisen tuorejuustoa, makuna
taisi olla tällä kertaa jokin pippurijuttu. Vielä lisäsin yhden appelsiinin
puristetun mehun. Ja teelusikallisen sokeria, joka pyöristi kitkerän maun.
Sitten ei kun syömään. Kauniin
oranssinpunainen keitto olikin yllättävän voimakkaan makuista, enkä oikein osaa sanoa mistä sellainen maku oikein tulikaan. Eipä sillä väliä, hyvää
oli ja vatsa tuli täyteen.
Nam, kuulostaa herkulliselta, harrastan myös näitä kaapin kallistuskeittoja, mutta en ole koskaan appelsiinamehua laittanut. Tosin juuri tanaan työkaveri kertoi tehneensä sämpylät appelsiinimehuun, ja herkullisia oli tullut.
VastaaPoistaYllättävän hyvin sopi aplarimehu porkkanan kanssa, sitä makua on vähän vaikea kuvitella jos ei ole maistanut. Varmasti käy myös purkitettu mehu, kunhan ei hölväytä liikaa sitä :)
VastaaPoista