sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Ryhmän rytmi
Tänään loppui kolmen sunnuntain pituinen lyhytkurssi Onnen ja runsauden joogaa paikallisessa työväenopistossa. Olen pitänyt saman kurssin kerran aiemminkin, vuosi sitten, mutta täytyy sanoa, etteivät ne olleet ollenkaan sama asia. No oli niissä samaakin, mutta paljon myös eroja. Eli ei mitään ongelmaa käydä samaa kurssia kahteen kertaan. Tai vaikka kolmeen. Se näköjään muotoutuu osallistujien mukaan, ja muutenkin ajan mukaan. Totta kai minusta tulee koko ajan myös kokeneempi ja rennompi opettaja.

Jotenkin jännä oli huomata, miten erirytmisiä ryhmät ovat. Minä olen pikemminkin nopea kuin hidas omalta rytmiltäni, mutta tätä ryhmää ei voinut ohjata nopeasti. Ei vaan voinut, en tiedä miksi. Välillä oikein hirvitti, että kohta on mennyt koko sunnuntain 3 X 45 min, ja mitään ei ole vielä ehditty tehdä. Mutta niin vaan se meni, eikä ryhmää oikein hoputtaakaan voinut. Ottivat oman aikansa, ja siihen piti sopeutua.

Saa nähdä toteutuuko tälle keväälle ajoittuva toinen työväenopiston joogakurssi, jota haaveilen ohjaavani. Olen kuullut huhuja, että ehkä ei, mutta ei sitä voi vielä tietää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yhdessä Lily blogissa kirjoitettiin virtuaalisesta eristyneisyydestä ja miten se on tärkeää, että saa blogi-kirjoituksiinsa vastakaikua. Tuli heti Joogajuttuja mieleen, koska en koskaan tänne kommentoi. En usko sen olevan sinulle niin tärkeääkään, mutta ajattelin nyt kuitenkin moikata, että: Hei, käyn miltei päivittäin kurkkaamassa, onko tullut uutta!
Aihe on ehkä sellainen, mikä ei kaipaa yleistä keskustelua, mutta on kyllä erittäin mielenkiintoinen.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hei anonyymi, hauskaa että moikkaat.

Olen jo melko tottunut siihen, että tätä blogia kommentoidaan tosi harvoin. Mutta silti ihan jokainen, pieni ja lyhytkin kommentti ilahduttaa kovasti. Tulee hykerryttävä ja mukava tunne, että en ihan turhaan kirjoittele. Toki näen tilastoista, että liikennettä blogissa on, mutta se on eri asia.

Ja heti tuli innostus, että pitääkin muistaa ja jaksaa päivittää useammin, kun blogilla on ainakin yksi säännöllinen seuraaja :D (no kyllä mä tiedän, että teitä on enempikin)