perjantai 24. toukokuuta 2024

Snatam Kaurin konsertissa

Snatam Kaur on julkaissut taas uuden levyn ja lähtenyt konserttikiertueelle sen jälkeen. Suomeen hän ei tällä kertaa poikennut, mutta konsertoi ihan naapurissa, sekä Tallinnassa että Tukholmassa.

Olin kanssajoogaajan kanssa Snatam Kaurin konsertissa Helsingin Kulttuuritalolla ja mieli teki päästä konserttiin taas. Tallinna oli ensin mielessä, mutta se ei työperäisten syiden takia onnistunut. Sitten Tukholmaan. Puoliso suostui lähtemään mukaan, mikä on onni, sillä hän on ihan paras matkanjärjestäjä.

Paikkana oli Kulturhuset, joka oli kutakuinkin täynnä. Onnistuin näkemään jonkin viestin, jossa viimeisiä takarivin lippuja myytiin melkoisen edullisesti, mikä on tietenkin järkevää ja ystävällistä. Meidän paikat oli parvekkeen ensimmäisellä rivillä, eli näkymä oli oikein hyvä. Katselin saliin saapuvaa yleisöä, ja olin aika yllättynyt siitä, kuinka paljon paikalla oli miehiä. Keski-ikäisiä naisia toki oli yleisöstä suurin osa, mutta puoliso ei ollut ollenkaan harvinaisuus sukupuolensa takia.

Konsertti oli kaunis. Bändi oli hyvä ja etenkin tablan soittaja ihan huippu. Artisti itse oli upea, niin kuin odottaa saattoi. Yleisö, bändin viides jäsen, kuten Snatam sanoi, mantrasi mukana ja veti oman osansa niin kuin pitikin. Valtavaa yhteenkuuluvuuden tunnetta en jostakin syystä kokenut, vaikka olisin hyvin voinut, mutta eipä se haitannut.

En tiedä kuinka kauan Snatam Kaur jaksaa lähteä Eurooppaan asti konsertoimaan. Ei hän vielä vanha ole, syntynyt 1972, mutta pitkät lennot ottavat voimille. Toivottavasti vielä monta kertaa, sillä voisin helposti kuvitella itseni yleisöön.

Täytyy ostaa mp3:na se uusi levy.

Ei kommentteja: