keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

SisälläTämä päivä on mennyt enimmäkseen sisällä, sillä ei tällainen kalpeanaama pärjää ulkona näin kovassa paisteessa ja helteessä. Nahka kärähtää alta aikayksikön – ei, se ei rusketu vaan muuttuu keitetyn ravun väriseksi – alkaa pyörryttää ja tulee huono olo. Varjossa istuminen on ainoa aktiviteetti, jota voisi harkita ulkona harjoittavansa, mutta kun sitä hommaa eilen jonkin aikaa tein, muuttui iho siltikin ihan punaiseksi. Vasta tänään huomasin uv-varoituksen säätiedotuksesta, mutta ilmeisesti se oli voimassa jo eilen.

Jokin aika sitten lähisukulaisellani todettiin melanooma. Se pisti katselemaan omia, ziljoonia luomiani ihan uudella tavalla.

Sisällä sen sijaan on ihan kohtuullinen olotila. Ikkunat, verhot ja ovet ovat tiukasti kiinni, ettei kuuma ilma pääse sisälle. Ei ole hiki, ei häikäise eikä tule huono olo. Ja lukemattomien kirjojen pino pienenee.

Huomiseksi on taas ennustettu vähän viileämpää säätä, ehkä huomenna voi taas pyöräillä ja puuhastella puutarhassa jotakin. Ainakin hetken.

Ei kommentteja: