torstai 13. joulukuuta 2018

Hyvässä hoidossa


Yksi syksyn kohokohdista oli käsillä, kun viimein pääsin Kuldip Singh Khalsan TAIYOBodywork –hoitoon. Tällä kertaa pyysin Kuldipia keskittymään oikeaan lonkkaani, johon kerääntyy jännitystä ja joka napsuu (siitä on ollut puhetta) ja kipeytyy aina välillä. Janiin Kuldip teki, mutta hän teki myös paljon muuta hoidon aikana. Minulla ei ole aavistustakaan mitä kaikkea siinä tunnin aikana tapahtui, mutta varmasti paljon kaikkea. Pää oli jossain vaiheessa niin sekaisin, etten meinannut uskaltaa nousta lattialta ylös. Lasillinen kylmää vettä (siis juotuna) helpotti siihen.

Kuldipilla on käytössä kaksi erilaista hoitopöytää, joita hän käyttää, sekä jakkara, jolle hän asiakkaan istuttaa. Mutta itse asiassa ainakin minun hoidosta on aina suurin osa tapahtunut lattialla, jonkinlaisen tatamin tai ehkä pikemminkin futonin päällä. Kun asiakas asettuu vatsalleen makaamaan, on apuna eräänlainen ihmisen muotti, johon varsinkin pää mutta myös ylävartalo asettuvat niin, että kasvot voivat olla suoraan alaspäin ja silti on mahdollista hengittää. Se on itse asiassa tosi miellyttävä asento. Sen lisäksi Kuldip pyysi minua asettumaan eri asentoihin, jotta hän hyvin pääsi käsiksi haluamiinsa kohtiin. Hän myös käänteli jalkojani ja testaili liikeratoja, ja jossain vaiheessa alkoikin naurattaa ihan tosissaan meidän pyöriminen ja hyöriminen siinä futonilla.

Lonkan lisäksi Kuldip työskenteli niskani parissa. Minulla on ihan luonnostaan pitkä ja uljas kaula kuin joutsenella (no joo, vähän liioiteltuna, mutta ymmärrätte pointin). Sitten aina jossakin vaiheessa alkaa tuntua siltä, että joutsenkaula on hävinnyt taivaan tuuliin, ja tilalla on kilpikonnan kaula, eli pää vetäytyy jonnekin syvälle sisäänpäin. Ainakin ulkoapäin katsottuna näyttää siltä, että joillakin ihmisillä hartiat nousevat korviin, mutta minulla ei käy niin, vaan pää tipahtaa hartioiden väliin. Silloin tuntuu, että kaulaa ja niskaa ei saa kunnolla ojennettua pitkäksi, omalle paikalleen. No nyt joutsenkaula on täällä taas. Pitää vaan aina välillä muistaa ojentaa se koko komeuteensa.

Kuldip on hyvä hoitaja ja varsinainen helmi. On ihme, ettei hänen hoitoihinsa ole kuukausien jonoja. Paitsi tosi hyvä minun, asiakkaan kannalta, että hoitoon ei tarvitse jonottaa turhan kauaa. Hoito on myös niin kokonaisvaltainen ja voimakas, ettei tule mieleen varata uutta aikaa ihan heti. Kotoisessa vyöhyketerapiassa ja jäsenkorjauksessakin voi käydä useammin, ja pitää kehon hyvinvointia yllä niiden avulla. Kunnes taas tulee aika asettua Kuldipin hoidettavaksi.

Ei kommentteja: