tiistai 26. tammikuuta 2016

Kurssi!
Olen tarjonnut paikalliseen työväenopistoon kurssia, joka perustuu kääntämääni Onnen ja runsauden joogaa -kirjaan. Eilen sain tiedon, että kurssille on ilmottautunut tarpeeksi ihmisiä, ja se toteutuu. Hiiii, jännittävää. Ja ennen kaikkea kivaa. On mukava päästä opettamaan isoa ryhmää – ryhmässä on vielä tilaa, jos kiinnostaa – ja päästä katsomaan millainen kurssi kirjan pohjalta syntyy. Lisäksi aina on hauskaa, jos mukana on joogan ensikertalaisia tai kundaliinijoogan ensikertalaisia.Ja tällä en nyt tarkoita, etteikö kokeneiden joogaajien mukanaolo olisi suotavaa. Totta kai se on, heidän läsnäolo tekee joogan opettamisesta ensikertalaisillekin aina vähän helpompaa.

Vähän hassut ajankohdat kurssille minusta riippumattomista syistä muotoutuivat. Se pidetään kolmena sunnuntaina, kolme tuntia kerrallaan. Mutta kyseessä ei ole peräkkäiset sunnuntait, eli mikään intensiivikurssi ei nyt ole käsillä. Kurssi kuitenkin.

Eilen alkoi kevään hindin kielen kurssi. Vähän jännitti, että kuinka sen kanssa käy, kun kuulin että ilmottautuneita oli neljä. Kurssi kuitenkin alkoi, ei neljällä mutta alle kymmenellä ilmoittautuneella kuitenkin. Toisin sanoen meitä on liian vähän, mutta saimme silti luvan jatkaa. Sillä kaikki mukana olevat ovat niitä, jotka opiskelivat hindiä jo syksyllä. Mutta mitä tapahtui kaikille niille, jotka sanoivat keväällä jatkavansa, mutta joita ei nyt näy?

Ei kommentteja: