keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Muuttunut nainenKertaus aiemmasta: varmaankin aika monena talvena olen vähän rutissut ja valittanut siitä, kuinka sähköinen tyyppi olen. Kuinka saan sähkötällejä kaikesta mahdollisesta, kuinka toppatakkia pukiessa vain rätinä kuuluu ja tukka nousee pystyyn. Olen sen jo hyväksynyt ominaisuudekseni, vaikka sähköisyys kiristääkin hermoja koska se tuntuu niin epämiellyttävältä.

Mutta katso: tadaa! Jotain on tapahtunut. Tänä talvena en ole huomannut sähköisyyden häivääkään, vaikka pakkasten puolesta siihen olisi ollut jo hyvä mahdollisuus. Mietin pitkään mistä tällainen muutos voi johtua, ja täytyy sanoa, että ei aavistustakaan. Paitsi yksi villi arvaus minulle olisi. Voin olla ihan totaalisen väärässä, mutta sellaista uumoilen, että olisiko huikea öljyn käyttö vaikuttanut asiaan. Käytän nykyisin arganöljyä hiuksiin, manteliöljyä ihoon päänahasta varpaisiin, ja kapseleina sisäisesti öljyä sellaisesta kasvista kuin evening primrose, saattaapi olla iltahelokki suomeksi. Niitä öljykapseleita en ole tavannut Suomesta, mutta UK Amazonin kautta löytyy. Ja ne onkin tiukkaa tavaraa, tuntuu vaikuttavan muun muassa hormonitoimintaan aika reippaasti.

Joka tapauksessa, oli syy mikä hyvänsä, elämänlaatuni on parantunut huomattavasti sähköisyyden poistuttua. Paitsi en minä sitä ensin edes huomannut, kun en muistanut koskaan sähköinen olleenikaan. Sellainen on ihmisen mieli, se unohtaa. Mutta nyt kun muistin, voin iloita uudesta sähköttömyydesta ihan jokaisena talvipäivänä, niin kauan kuin niitä tällä erää taas riittää.

Ei kommentteja: