torstai 1. marraskuuta 2018

Elämä palaa


En oikein osaa sanoa, milloin väsymys alkoi. Se hiipi elämään pikkuhiljaa jo vuosia sitten. Sitä tutkittiin, ja jotain löytyikin, mutta niiden asioiden korjaaminen ei vienyt väsymystä mennessään. Se vaan oli ja kasvoi. Lopulta alkoi tuntua, että en ole enää lainkaan työkykyinen. En pysty tekemään mitään, en keskittymään mihinkään. Nukahtelin sinne sun tänne, ja pahimpina päivinä nukuin kahdet päiväunet kuuden tunnin työpäivän aikana. Tutkittiin lisää, mutta mitään ei löytynyt. Aloin olla aika epätoivoinen.

Työhuoneeni on viidennessä kerroksessa, ja kuudennessa eli ylimmässä kerroksessa oli kesällä vesivahinko. Se korjattiin, mutta kutoseen jäi jotain ilmaan, siellä ei tunnu mukavalta hengittää ja ääni lähtee nopsaan. Asiaa ihmetellessäni tuli mieleen tarkistaa sisäilman aiheuttamat oireet. Ja kappas, sieltä löytyi muun muassa väsymys, silmäoireet ja aivosumu, eli kongitiivisten toimintojen vaikeutuminen. Samat oireet, joista olin kärsinyt jo pitkään. Sen sijaan hengitystieoireita tai kuumeilua minulla ei ollut. Olin luullut, että ne kuuluvat asiaa aina, kun sisäilma sairastuttaa, mutta ehkä ei sitten kuitenkaan.

Rakennus, jossa työskentelen, on sairastuttanut ihmisiä alusta asti. Toiset sairastuvat ja toiset eivät, ja luulin, että minuun rakennus ei vaikuta. Nyt näyttää siltä, että olin väärässä. Viime aikoina olen ollut työpaikalla niin vähän kuin mahdollista, ja työskennellyt mahdollisimman paljon kotona. Se on hankalaa, sillä olen tottunut työskentelemään töissä. Viihdyn siellä ja osaan tehdä työni siellä nopeasti ja tehokkaasti, mutta nyt pitää opetella toinen työskentelytapa. Tai paikka. Pysytteleminen poissa työpaikalta on kohentanut oloa ihan huomattavasti. Elämä, aivotoiminta ja toimintakyky ylipäätään on palaamassa. Enää illat eivät mene vain nuokkumiseen ja torkkumiseen nojatuolissa. Viime viikonloppuna kuurasin hellan ja uunin, mikä on ennenkuulumatonta. Sellaiseen ponnistukseen en ole ilman kohtuutonta itseruoskintaa pystynyt pitkään, pitkään aikaan.

Alkuviikosta jouduin taas tekemään pari työpäivää työpaikalla. Eron olossa huomasi heti. Ei se sovi minulle, sieltä pitäisi pystyä olemaan pois. Voisiko tämä nyt olla merkki siitä, että on aika vaihtaa työpaikkaa ihan kokonaan? Mielelläni vaihtaisin, mutta missä on se uusi työpaikka? Universumi, toivomus on lähetetty, mielellään se voisi materialisoitua ihan vaikka heti.

2 kommenttia:

hanna o. kirjoitti...

Oi voi, onpa ikävää kuulla, että sinäkin jouduit talon sairastuttamaksi. Mutta hyvä, että oireille viimeinkin alkaa tulla selitys. Ja mikä tärkeintä, että olo kohenee. Har-mantra on täällä ollut koko syksyn kovassa käytössä. Yritän avittaa universumia tuomaan pikaisesti ratkaisuja.. <3

Jagdev Kaur kirjoitti...

Samaa mieltä, helpotti kovasti kun selvisi mitä heikko olotila johtuu, ja samalla tietenkin selvisi mitä sille voi tehdä. Pysyä pois työpaikalta, jossa muutenkin työt alkaa käymään vähiin. Kiitos kaikesta avittamisesta, tuli se sitten missä muodossa hyvänsä <3