perjantai 28. helmikuuta 2020

Asanoiden paluu


Kuohunta Yogi Bhajanin ympärillä ja kundaliinijoogayhteisön sisällä jatkuu ja käy kuumana. Siitä lisää ehkä joskus toiste. Tällä hetkellä minä vaan otan hyvän asennon ja nautin show’sta poppareiden kanssa.

Tämän postauksen tarkoitus on hehkuttaa Kuldip Singh Khalsan taiyo bodywork -hoitoja.

Joogaharjoituksia tehdessäni huomasin, että en enää pystynyt tekemään jooga mudraksi kutsuttua asanaa. Muuten sujui, mutta kädet eivät enää nousseet kattoa kohti, hädin tuskin sain ne irti alaselän päältä.


Sitten kävin Kuldipin hoidossa, ja kuinka ollakaan, hän löysi yläselästä kohtuullisen kireitä kohtia. Sellaisia, joiden käsittely pisti minut ähkimään. Onneksi se ei kestänyt kauaa, toimenpide oli varsin nopeasti hoidettu. Ja kuinka ollakaan, ta-daa, nyt taas kädet nousevat ylös kohti kattoa kuin ei mitään. Itse asiassa sain Kuldipilta juuri tuon asanan kotiläksyksi, ja olen sitä ahkerasti tehnyt, lyhyesti mutta usein.

Toinen asana, kameli, on tuottanut minulle vaikeuksia suurin piirtein aina, mutta jonka tekeminen on jostain syystä tuntunut tarpeelliselta. Olen siitä kirjoittanut jo vuonna 2014, löytyy täältä. Mitään edistymistä tai helpottumista en ole kamelin kanssa huomannut, vaikka olen sitä tosiaan pitänyt ohjelmistossa.

Viimeksi eli muutama päivä sitten Kuldip käsitteli hoidossaan minun kehoni etupuolta, lihaksia rintalastan molemmin puolin, ja mitä kaikkea siellä nyt onkaan. Vatsaa ja sisäelimiäkin. Kivaa sekään ei ollut. Itse asiassa sieltä vatsasta ja mistälie tuntui nousevan pintaan vähän kaikenlaista roinaa, olen ollut hyvin erikoisella tuulella ja merkillisissä tunnetiloissa siitä asti. Ja tänään, jotenkin puolivanhingossa kokeilin taas kamelia. Se sujui kuin vettä vaan, en ole ikinä saanut tehtyä sitä asanaa niin helposti ja hyvin. Hitsi, minä olin jo luullut, että ei tule tapahtumaan tässä elämässä.Mutta näköjään kyse ei ollutkaan vanhenemisen mukanaan tuomasta väistämättömyydestä, vaan jostakin johon on mahdollista vaikuttaa.

Tarinan opetus: vuosikausienkaan jooga ei välttämättä riitä, jos kehoon on varastoitunut ja paketoitunut erilaisia asioita hankaliin kohtiin. Tarvitaan muita, asiansa osaavia ihmisiä ja heidän apuaan. Apua onneksi saa, sehän tässä on ihan mahtavaa ja lohdullista.

Ei kommentteja: