keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Rinnoista ja rintsikoista

Sadepäivän ratoksi päätin vihdoin ja viimein lähteä alusvaateostoksille. Se ei ollut sikäli hyvä idea, että rintsikoiden sovittaminen nihkeällä kelillä ei ole järin helppoa tai hauskaa. Toisaalta, ei se koskaan ole.

Ensimmäisessä kaupassa en onnistunut nappaamaan myyjää avukseni, en sitten millään. He mennä viuhtoivat, kun moni muukin oli lähtenyt ostoksille samoissa ajatuksissa kuin minä. Ilman myyjää en ryhtynyt omaa kokoani arvailemaan, tai pomppimaan sovituskoppiin ja ulos, varsinkin kun sovitukseen oli jonoa. Siirryin viereiseen, pieneen alusvaatekauppaan. Siellä oli yksi myyjä eikä yhtään asiakasta minun lisäkseni, joten sain apua kokojen ja mallien kanssa.

Rintojen koko on kyllä jännä juttu. Naistenlehdissä ja vähän siellä sun täällä opastetaan ja kehotetaan, että rintsikat pitäisi ostaa juuri oikeaa kokoa, ja näin sovitat ja näin löydät oikean koon. No joo, jutuista on jonkin verran apua, mutta missään ei yleensä kerrota, että rintojen koko vaihtelee KOKO AJAN. Ainakin joillakin meistä. Kun olet ostanut sopivat rintsikat, ne eivät enää yhtäkkiä olekaan oikeaa kokoa. Minulla koko vaihtelee lähinnä vuodenajan mukaan, mutta toisilla se vaihtelee ihan viikoittain. Lisäksi nyt alkaa ikä ilmeisesti tehdä tehtävänsä, ja muuttaa rintojen kokoa sen vuodenaikavaihtelun lisäksi vähän pysyvämmällä otteella. Mitä siinä sitten teet, pitäisikö rintsikoita olla jokaista kokoa kotona, ja valita niistä aina sopivat? Ilmeisesti pitäisi, ja näin minulle on myös päässyt käymään.

Ostin neljät rintsikat (kaksien hinnalla, olivat puoleen hintaan). Urheiluliivejä ostin kahta eri kokoa, ja tavallisia liivejä samaa kokoa mutta kahta eri väriä. Jos niillä nyt pärjäisi talven yli. Kaapissa on kyllä muutamat sopivat, parit liian pienet ja parit liian suuret, eli ei nämä uudet nyt ole ainoat.

Jonkin verran kirjoitettu myös siitä, että rintsikoiden käyttö häiritsee ylävartalon lymfanesteiden kiertoa ja tekee rinnoista roikkuvat. Näin voi tietenkin olla, en ota siihen kantaa. Sen vaan sanon, että joillekin ihmisille rintsikoiden käyttö on vähän niin kuin pakollista, koska ilman rintsikoita liikkuminen ja pomppiminen nyt vaan sattuu niin kovaa, että ei ole kivaa. Joskus jonkun kundaliinijoogaopettajan palopuheet elämästä ilman rintsikoita ovat tuntuneet jopa vähän syyllistäviltä. Ei hyvä. Toki voi olla paikallaan huomauttaa, että rintsikoita ei pidetä 24/7 vaan välillä ollaan ilman, jos vaan voidaan, ja aina kun voidaan. Toiset voi enemmän ja toiset vähemmän. Kun niitä rintoja on niin erilaisia.

Ei kommentteja: