perjantai 6. joulukuuta 2013

Haastetta edelleenPositiivisuus-kiitollisuus-iloisuushaasteeseen vastaaminen jatkuu. Koska en iltaisin ole postausvireessä laisinkaan, tulee tässä eilisiä kiitollisuuden ja iloisuuden aiheita sekalaisessa järjestyksessä.

1. Lumipyry! Jonka jäljiltä maassa oli uusi kerros lunta. Pitkään istuin ja ihastelin ikkunan takana tuiskuavaa lunta. Niin kaunista.

2. Tilille oli tullut palkka kolmen joogatunnin ohjaamisesta. Ilmeisesti ihan oikein laskettu.

3. Kun kävelin kaupasta kotiin ja pääsin omalle kadulle, kuului pään päältä outoa törinää. En heti saanut äänen lähdettä paikallistettua, mutta kun katuvalot alkoivat heijastua matalalla lentäneiden törisijoiden vatsoista, bongasin kuusi joutsenta. Kauniissa muodostelmassa, sulavina kuin mitkä ne läpsyttelivat eteenpäin. Suunta ei ollut etelään, vaan kohti länttä. Veikkaan, että ne olivat matkalla isommalle järvelle, jossa ei vielä räpylät jäädy kiinni. Hei hei, joutsenet. Keväällä nähdään.

4. Joulukaktus kukkii.


Toisessa joulukaktuksessa oli nuput heti kun toin sen kesän jäljiltä sisälle. Sain kastelusta pidättymällä venytettyä sen kukkimisen marraskuulle, mutta nyt kukinta on jo auttamatta ohi. Mutta tämä toinen kukkii kauniin oranssinpunaisena keittiön ikkunalla.

5. Jouluvalot
 Meillä on jonkinlaisia valoja joka ikkunassa. Yksi valosarja ei syttynyt ollenkaan, mutta onneksi valoja on silti riittävästi. Toinen valosarja vetelee viimeisiään, eli se taitaa palvella viimeistä vuottaan. Pitää mennä ostamaan lisää valoja joulun jälkeen, kun ne ovat taas alennuksessa. Mitään valoja ei meille ole taidettu ostaa normaalihinnalla. Ihanaa saada valoa tähän pimeään vuodenaikaan.

6. Minulla on maanantaina puhekeikka, ja sain pälätykseni rungon ja diat ihan hyvälle mallille. Minun pitää kirjoittaa ylös kaikki mitä aion sanoa, muuten kaikki jää sanomatta. Vielä pitää viikonloppuna hahmotella ja kirjoittaa juttu loppuun, mutta ei se ole enää iso homma.

7. Ideoimme kollegan kanssa uusia, tosi innostavia yhteistyöprojekteja. Kivaa!

8. Siippa oli illan pois kotoa. Minusta ei ole mitenkään erityisen mukavaa olla iltaa yksin kotona, jos ei se epämukavaakaan ole. Joka tapauksessa olin iloinen siipan puolesta siitä, että hän pääsi vaihtamaan maisemaa ja tapaamaan ystäväänsä.

9. Koska olin illan yksin kotona, sain luettua hyvän kirjan loppuun. Siitä seuraa se, että pääsen aloittamaan seuraavan hyvän kirjan lukemisen.

10. Siippa palasi onnellisesti kotiin joskus yöllä. Juna ei siis pudonnut raiteiltaan, eikä hänen päähänsä osunut meteoriitti. Ei sillä, en minä tällaisia skenaarioita aktiivisesti odota tai pelkää, mutta ei sitä koskaan tiedä. Me elämme kummallisia aikoja, Vesimiehen ajan alkupuolella voi sattua ihan mitä vaan. Mutta juuri tänään siipalle ei sattunut mitään, ja siitä olen kiitollinen.

Ei kommentteja: