maanantai 30. joulukuuta 2013

SiirtymisiäPiti päivittää blogia jo aikaisemmin, mutta kaikissa hotelleissa ei – jostakin käsittämättömästä syystä – ole ilmaista nettiyhteyttä. Nyt ollaan jo takaisin kotona, joten piuhojen päässä ollaan taas.

Lomamatkamme viimeiseksi yöksi siirryimme La Gomeran saarelta Teneriffalle. Näin oli matkanjärjestäjä eli oma siippani jo etukäteen suunnitellut. Halusimme ehtiä paluulennolle kotiin, eikä lauttamatka Gomeralta Teneriffalle ole niitä kaikkein luotettavimpia yhteyksiä, varsinkaan jos tulee myrsky tai tapahtuu jotakin muuta odottamatonta. Menomatkalla lautta oli puolitoista tuntia myöhässä jostakin minulle tuntemattomasta syystä. Itse asiassa koko menomatka oli aika pitkä, sillä matka Helsinki-Vantaan lehtokenttähotellista meidän apartementokseen Gomeralla kesti 19 tuntia. Liikuimme lentokoneella, bussilla, lautalla ja lopulta vuokra-autolla. Mutta sinne pääseminen oli todellakin kaiken vaivan arvoista.

Niin, siirtymä Teneriffalle. Siippa oli varannut meille hotellihuoneen Los Cristianoksesta, läheltä satamaa johon saavuimme ja läheltä bussipysäkkiä, josta pääsimme eteläiselle lentokentälle. Minä jouduin jonkinlaiseen kulttuurishokkiin jo heti kun kävelimme turistien täyttämää rantakatua satamasta hotellille. Miten paljon ihmisiä, ja kaikkea! Gomeran vaelluspoluilla kaikki kulkijat tervehtivät toisiaan, niin kuin myös kylässä, jossa asuimme. Siis myös paikalliset tervehtivät turisteja. Laaksossa, jossa asuimme, ainoat äänet yöllä olivat ne kaksi kukkoa, jotka kiekuivat kilpaa aamuyön varhaisista tunneista pitkälle aamupäivään asti. Siirtyminen niin rauhallisesta paikasta turistialueelle tuntui samalta kuin loppukesä lapsuudessa, kun olin ollut 8 viikkoa mökillä juttukavereina vain mökkinaapurit ja kaksi kertaa viikossa kauppa-auton kuski, ja sitten yhtäkkiä palasinkin kotiin television ja kavereiden keskelle. Pää siinä menee hetkeksi ihan pyörälle.

Joka tapauksessa pääsimme onnellisesti kotiin viime yönä. Loma oli ihana. La Gomera oli kertakaikkisen upea, ja sinne pitää todennäköisesti päästä vielä uudelleen.

Ei kommentteja: