torstai 10. huhtikuuta 2014

KainalotNäin kevään korvalla ihmiset alkavat pikkuhiljaa taas hankkiutua eroon kehonsa karvoituksesta. Kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanin opetusten mukaan se ei välttämättä ole erityisen viisasta, sillä karvojen hävittäminen muuttaa meidän sähkömagneettisen kentän eli auran toimintaa. Lisäksi kainalokarvojen ajelu sekä kainaloiden ihohuokosten tukkiminen niitä kiinni tukkivilla antiperspiranteilla vaikuttaa meidän aivoihin. Kainalot ovat yhteydessä aivoihin, ja siksi juuri kainaloiden hiki on erilaista kuin kehon muiden kohtien hiki. Ja muutenkin, hikoilulla on tarkoituksensa, ei sen estäminen ole hyväksi.

Minä olen viimeksi ajellut kainalokarvani joulukuussa 2011, sillä silloin minun piti esiintyä hihattomassa juhlamekossa. Suuri helpotus on ollut jättää se höylääminen ja etenkin pistelevä sänki menneisyyteen. Vaikka en ehkä vieläkään kehtaa esitellä kainalokarvojani hihattomassa kesäpaidassa noin niin kuin julkisesti. Tai ei sitä tiedä, katsotaan.

Olen jo pitkään myös välttänyt alumiinin tunkemisen kainaloihini, sillä tuskin sekään on pidemmän päälle terveellistä. Ja koska en tosiaan käytä myöskään hikoilua estäviä antiperspirantteja, on deodoranttivaihtoehdot olleet vähän vähissä. Pitkään käytin lähinnä Weledan luonnondeodorantteja, mutta ne eivät lopulta ole erityisen tehokkaita. Niinpä jossakin kohtaa, varmaankin hormonitoiminnan vaihtelun luonnollisena seurauksena tarvitsin vähän kovempaa kamaa hajuhaittojen estämiseen. Pikaratkaisu oli vetäistä kainaloon siipan stickkiä, mikä toimikin hyvin.

Siippa ei ole mikään merkkipelle, mutta on muutama kohta, joissa hän turvautuu merkkituotteisiin. Deodorantti on yksi niistä: vain Calvin Klein käy. Niinpä minäkin vetelin kainaloihini Calvin Kleinin Encounteria. Hämmästyksekseni siinä ei ole alumiinia eikä se ole antiperspirantti – eli se täyttää kaikki deodorantille asettamani vaatimukset. Lisäksi se tuoksuu tarpeeksi miedosti ja ihan hyvälle, eikä petä kiperissäkään tilanteissa. Niinpä hätäisestä pikaratkaisustani tuli ihan pysyvä käytäntö, ja nyt me käytämme siipan kanssa samaa deodoranttia. Kätevää myös matkustaessa, ei tarvitse pakata paljon kosmetiikkaa mukaan kun kaikki on yhteistä.

Sitä minä vaan ihmettelen, että miksi naisille ei ole noin hyvää tuotetta tarjolla. Toki naisetkin voivat noita miesten tuotteita käyttää, mutta silti. Miksi naisille ei ole tehty alumiinitonta, ei-antiperspiranttia stick deodoranttia? Tai en minä ainakaan ole löytänyt, onko joku muu?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse tilaan deodoranttini iHerbistä. Ainakin minulla tämä Jasonin stikki on toiminut ihan tosi hyvin:
http://www.iherb.com/Jason-Natural-Pure-Natural-Deodorant-Stick-Soothing-Aloe-Vera-2-5-oz-71-g/6251#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=jason%20deodorant%20stick&rc=173&sr=null&ic=4

Noita saa myös eri tuoksuisina. Ei ole antiperspirantti, ei sisällä alumiinia tai muita haitallisia ainesosia, eikä sitä myöskään ole testattu eläimillä.

- Hanna

Sat Miter kirjoitti...

Hassu juttu, meillä taas mies käyttää minun dödöäni, eli Clarinsin gentle care roll-onia. Emme ole siihenkään tyytyväisiä, mutta parempaakaan ei ole osunut kohdalle. Joskus ollaan kokeiltu sellaista kiveä, ja ensi alkuun se toimi loistavasti, sitten ei niinkään. Eniten minäkin tykkäisin mahdollisimman luonnollisesta ja hajustamattomasta ja eettisestä vaihtoehdosta. Kerran yritin perehtyä näihin alumiinittomiin vaihtoehtoihin, mutta tuppaan saamaan kauhean päänsäryn kun se on niin hankalaa, valikoimaa on...

Lara kirjoitti...

Pitkästä aikaa, tervehdys! Oletko kokeillut pelkkää vettä ja saippuaa? Ne on mulla käytössä. Tosin kuulun siihen ihmisryhmään, jolle ei kovin suuri karvoitus ole. Kätevää toi siipan kanssa saman dödön käyttö, jos siihen on tarves.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hankalaa on, kyllä. Minulla on ihan sama kokemus siitä kivestä, se oli aluksi ihan ok, mutta sitten ei. Se olisikin ollut vähän liian hyvä vaihtoehto ollakseen totta.

Mikä Clarinsissa on sellaista, mihin ette ole ihan tyytyväisiä?

Jagdev Kaur kirjoitti...

No hei Lara, pitkästä aikaa tosiaan! Kiva kuulla sinustakin :-D
Vesi ja saippua on hyvä vaihtoehto, ja ne on aktiivisessa käytössä kotioloissa. Mutta ne ei aina riitä, jos lähtee liikenteeseen. Varsinkaan, jos kuukautiskierto on siinä vaiheessa, että kainalot haisee helposti pahalle - minä ainakin huomaan tosi ison eron omassa hajussani hormonitoiminnan muutosten mukaan. Lisäksi hikoilun määrä riippuu tietenkin siitä, mitä tekee. En esimerkiksi ole vielä koskaan ohjannut ainuttakaan joogatuntia niin, etteikö minulla olisi kainalot märät.

Jostain olen kyllä lukenut, että iso osa ihmisistä ei tarvitsisi deodoranttia, vaan vesi ja saippua riittää heille. Olisipa mukavaa kuulua siihen ihmisryhmään.

vilukissi kirjoitti...

Vai sitä merkkiä käytät, miehenikin käyttää sitä ja itse en ole edes ymmärtänyt tuosta alumiinista mutta olet varmasti aivan oikeassa! Kainalokarvoja mulla on varmasti 3 kpl ja säärikarvoja 5 kpl! Jotenkin kaikki ovat vain hiusten seassa, vaikka eivät nekään nyt älyttömän paksut ole. Luoja ei muistanut niitä mulle laittaa.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Sinä siis tunnistaisit minut hajusta :-D Hyvä maku miehelläsi, minusta se Encounter on tosi miellyttävä tuoksu.

Minua on siunattu pitkillä ja paksuilla hiuksilla - ja kainalokarvoilla. Ja taitaa niitä säärikarvojakin olla ihan riittävästi. Ne(kin) ovat onneksi niin vaaleita, että eivät näy, paitsi jos sattuu olemaan mustat sukkahousut jalassa.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Höh, vastasin jo kerran Hannalle mutta mihin ihmeeseen se vastaus joutui?

Hanna, kiitos vinkistä! Luulen, että jossakin vaiheessa kokeilen tuota, alkoi sen verran kiinnostaa.