lauantai 11. heinäkuuta 2015

Lomittajana kahdella kielelläOlen tällä viikolla lomittanut toista kundaliinijoogaopettajaa, ja pitänyt hänen tuntinsa. Tai neljä tuntia, yksi peruttiin koska sille oli ilmoittautunut liian vähän ihmisiä. Lisäksi vedin sadhanan tänä aamuna. On siis ollut hyvin joogapitoinen viikko.

Tuntien pitäminen on ollut tosi mukavaa, kuinkas muutenkaan. Ohjasin ensimmäistä kertaa myös englanniksi, kun tunnille tuli ihminen, joka ei puhu tai ymmärrä suomea. Siis kahdella kielellä samaan aikaan. Vähän nikottelin aluksi, mutta ihan hyvin se sujui. Kai. Vaikka olinkin aika vähäpuheinen englanniksi. Oletan kuitenkin, että hän tiesi koko ajan mitä oltiin tekemässä. Sama juttu kävi vielä toisellakin tunnilla, kun sille osallistui toinen ihminen, joka ei ymmärtänyt suomea. Sekin homma on siis jollain tavalla sujuvaksi todettu.

Eikä siinä englanniksi ohjaamisessa mitään kummallista ole. Minulla on ohjatessa koko ajan englanninkielinen kirja edessäni, jossa kerrotaan mitä tehdään. Jos ei kirjan kanssa onnistu englanniksi ohjaaminen, niin minkä sitten. Kyse on vaan jostakin kummallisesta ”en osaa englantia tarpeeksi hyvin” -pähkäilystä, joka pyörii omassa mielessä sitkeästi. Tottakai minä puhun englantia, välillä tosi komeasti päin honkia, mutta viesti menee yleensä perille.

Ei kommentteja: