torstai 27. elokuuta 2015

Todellisuuden rajoittamisesta”Kukaan muu ei voi rajoittaa sinua. Jos haluat rajoittaa itseäsi, voit tehdä niin. Muussa tapauksessa koko Universumin resurssit ovat sinun käytettävissäsi.” Näin opettaa kundaliinijoogamestari Yogi Bhajan. 

Bollywood-elokuvissa on se hieno puoli, ettei niissä anneta niin kutsutun todellisuuden rajoittaa juuri mitään. Sitten rajoittuneet katsojat täyttävät internettiä kirjoituksillaan siitä, millaisia rekka-auton mentäviä aukkoja bolly-leffojen juonissa on. Mitä sitten? Minkä ihmeen takia pitäisi rajoittua vain siihen, minkä me kuvittelemme olevan totta tai mahdollista. Tai kyllä minä ymmärrän miksi, se on jotenkin turvallisempaa. Jokin aika sitten katselimme siipan kanssa bolly-leffan, jossa päähenkilöt pakenivat isolla laivalla Sveitsistä, ja totesivat jo kohta olevansa Sveitsin aluevesirajan ulkopuolella. Minuun se meni ihan täydestä, mutta siippa alkoi vähän nikotella.

Luen parhaillaan kohukirjaa Salaisuus. Tai ei se taida enää mikään kohukirja olla, menneen talven lumia pikemminkin. Joka tapauksessa kirja tuotiin pöydälleni, luettavakseni, joten siihen oli tartuttava. Aluksi vähän häiritsi amerikkalaisen jankkaava asioiden esittämisen tapa, mutta siihenkin tottuu. Vielä ei ole tullut vastaan mitään uutta asiaa, vaan oikeastaan kaikki on tuttua joogafilosofiasta. Idea on lyhyesti sanottuna se, että me saamme universumilta mitä tahansa, kunhan virittäydymme universumin kanssa samalle taajuudelle ja elämme kiitollisuudessa. Tosin kirja esittää, että me voimme saada ihan mitä vaan pyydämme. Minä kuitenkin oletan, että ihan kaikkea pyytämäämme emme voi saada, omasta karmastamme ja universumin suuremmista suunnitelmista johtuen. Tai ne voivat ainakin hidastaa pyyntöjemme täyttämistä.

Kirja myös kannustaa pyytämään universumilta ihan mitä vaan ja ihan miten paljon vaan. Joogan myötä käy kuitenkin niin, että alkaa tuntua siltä, ettei tarvitse juuri mitään. Kaikki on jo. Tai melkein kaikki, emme me kai kokonaan haluamisesta pääse eroon, eikä liene tarvekaan. Haluamme ruokaa päivittäin, puhtaat ja lämpimät vaatteet, paikan ja rakkautta, jos ei muuta. Mutta niilläkin pärjää jo pitkään.

Ei kommentteja: