tiistai 15. syyskuuta 2015

Hindin opiskelu alkoiEilen, vihdoin ja viimein, pitkällisen odotuksen jälkeen alkoi hindin kielen kurssi paikallisessa työväenopistossa. Olin niin pitkään odottanut sitä ja mielikuvitellut kurssilla olemista, että meinasi tulla aika epätodellinen olo sitten kun se viimein realisoitui. Mutta siellä vaan oltiin, minä ja muut, yhteensä kait parikymmentä innokasta.

Ensimmäinen kerta käytettiin siihen, että kävimme läpi devanagari-kirjoitusjärjestelmää. Siihen se sitten jääkin, opettaja totesi, eli emme yhdessä opettele sitä enempää. Jokainen voi halutessaan opiskella sitä itsekseen ja tarvittaessa kysyä häneltä, mutta emme käytä siihen aikaa. Jatkossa saamme tekstit kirjoitettuna sekä devanagarilla että latinalaisilla aakkosilla. Joka tapauksessa opin nyt jo ensimmäisellä tunnilla devanagarista enemmän kuin itse opiskellen kirjasta. Tai ehkä oppimista auttoi juuri se, että jotkin asiat olivat jo itseopiskelun pohjalta tuttuja. Joka tapauksessa olo oli kuin sienellä, joka imee itseensä ihan kaiken, mitä opettaja sanoo. Niin, ja opettaja puhuu siis englantia, eli opiskelemme hindiä englanniksi.

Tuskin maltan odottaa ensi viikon tuntia.

2 kommenttia:

hanna o. kirjoitti...

Olipas kiva kuulla, että kurssille tuli riittävästi opiskelijoita ja pääsit aloittamaan himoitsemasi opiskelun. Oppimisen riemua!

Jagdev Kaur kirjoitti...

*taputtaa käsiään* eikö olekin? Minustakin on.