sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ilmastointi, tuo joogaajan ikiriesaSuurin syy, miksi nykyisin on niin vaikeaa löytää kunnollista paikkaa joogaamista varten, on se, että niin monessa paikassa ilmastointi puhaltelee turhan voimakkaasti. Jooga ja ilmastointi, veto tai muu tuuli eivät vaan yksinkertaisesti sovi yhteen. Toki joogatessa pitäisi olla tarjolla raikasta ja hapekasta ilmaa hengitettäväksi, mutta ilman ilmavirtoja. Siinä onkin yhtälö, joka voi olla tosi vaikea toteuttaa. Ideaalin joogatilan löytäminen on työlästä, ja oikeastaan se pitäisikin rakentaa alusta asti. Silloin tilaan voisi saada säädettävän ilmastoinnin.

Tämän viikonlopun aamusadhanaan osallistuminen tarjoilikin ikävän yllätyksen. Paikan ilmastointi oli syystä tai toisesta tehostunut aivan huimasti. Kohina vaan kävi, kun ilma liikkui. Veto oli niin kova, että joogaharjoitus olisi pitänyt tehdä vilttien alla. Harjoituksessa tuli ihan lämmin, tai siis hiki, ja hikisellä iholla kova ilmastointi tuntuu erityisen pahalle. Minun sadhanani kului pitkälti siihen, että kiukuttelin ilmastoinnille. Yritin päästää irti ja antaa olla, todeta että asia on nyt näin, mutta vaikeaa se oli. Kyseessä on siis tila, jossa ei ole mitään mahdollisuutta ilmastoinnin säätämiseen, vaan säätö tapahtuu jostakin koko ison talon konehuoneesta.

Ymmärrän hyvin, että jos joogatunnilla on yli 20 ihmistä, hyvä ilmastointi on tarpeellinen. Mutta aamusadhanassa, kun ihmisiä on kaikki kolme ja ilmastointi on jo puhallellut koko yön, tuntuu se vähän liialliselta. Tiedän toki senkin, että olen kovin herkkä vedolle ja ilmastoinneille. Minä kärsin jo, kun muut eivät huomaa mitään. Joka tapauksessa, nyt tiedän että ensi viikon sadhanaan pitää ottaa paljon, paljon enemmän vaatetta päälle. Villasukat jalkaan.

Joissain muissa paikoissa ilmastointi käynnistyy toden teolla aamulla vasta siinä vaiheessa, kun aamusadhana on jo loppu tai ainakin lopuillaan. Sekin on paljon parempi vaihtoehto kuin tuollainen tasaisen voimakas tuuli ja kohina aamun rauhassa.

Ei kommentteja: