Koska nyt
on meneillään leipäviikko, puhutaan leivästä. Ei minulla niin kauheasti siitä
ole sanomista, mutta yksi asia kuitenkin. Se on harmistus siitä, että
intialaisten ja nepalilaisten ravintoloiden leipävalikoima on täälläpäin
maailmaa niin surkea. Tarjolla on naan-leipää. Piste. No okei, tarjolla on
naan-leipää ilman valkosipulia ja valkosipulin kera – ja papadumia. Eikä siinä
mitään, niin papadum kuin naan-leipäkin ovat parhaimmillaan tosi herkullisia,
mutta niin on monet muutkin intialaiset leivät. Valikoimaa olisi, mutta jossain
on päätetty, että Suomessa tarjoillaan vain näitä. Missä on kaikki herkulliset
rotit, chapatit, parathakset ja gluteenittomat, kauniin keltaiset
maissijauhosta tehdyt makki ki rotit? Todennäköisesti leipiä on vielä vaikka
minkälaisia, minä tunnen jotenkuten vain nämä.
Hyvät
ravintoloitsijat, voisiko edes joskus, erikoispäivinä, saada jotain muuta
leipää kuin naania ja papadumia? Please?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti