lauantai 21. huhtikuuta 2018

Muutoksesta


Kanssajoogaaja puhui taas aamusadhanan jälkeen siitä, kuinka elämä on nyt täynnä kaikkea uutta ja mullistavaa uuden työpaikan, asunnon ostamisen ja paikkakunnan vaihtamisen myötä. Kaiken muutoksen keskellä onkin varmasti pää vähän pyörällä, vaikka kaikki muutokset olisivat tervetulleita ja toivottuja. Hän sanoi, että ennen kundaliinijoogan aloittamista hänellä oli sellainen tunne, että elämä on jotenkin pysähdyksissä. No, ei ole enää. Eikä hän ole ensimmäinen eikä viimeinenkään ihminen, jolle käy niin, että kundaliinijoogan aloittamisen myötä menee elämä uuteen järjestykseen. Hänellä se on tapahtunut nopeasti ja aikamoisella rysähdyksellä. Mutta toisaalta hän on myös harjoittanut kundaliinijoogaa yhdessä sen voimakkaimmista muodoista, eli aamusadhanassa.

Muistan myös kuulleeni ihmisistä, joille kundaliinijoogan mukanaan tuoma muutos on ollut liikaa. Niin kuin sille naiselle, jolla oli elämä täyttä ja kiireistä jo valmiiksi pienten lasten kanssa. Hän aloitti, mutta joutui lopettamaan lyhyeen koska koki, ettei elämään juuri sillä hetkellä kerta kaikkiaan mahtunut niin voimakasta henkistä kasvua. Hänen elämässään kasvu olisi tarvinnut toisenlaista tilaa ja aikaa kuin pikkulapsiaika. Toivottavasti hän palaa joskus myöhemmin, paremmalla ajalla kundaliinijoogan pariin.

Ymmärrän minä jotenkuten senkin, että joitakin ihmisiä pelottaa muutos niin kovasti, etteivät he ole valmiita ottamaan sitä vastaan. Siksi kundaliinijooga ei ehkä ole oikea joogamuoto heille. Ei kundaliinijooga muuta meidän työtilannetta tai muitakaan olosuhteita suoraan. Sen sijaan kundaliinijooga muuttaa meitä, sen harjoittajia, niin perinpohjaisesti, että monenlaiset muutokset meidän elämässämme tulevat mahdollisiksi. Eikä vain mahdollisiksi vaan myös realisoituvat konkreettisiksi.

Ei kommentteja: