torstai 26. heinäkuuta 2018

Energeettinen itsepuolustus


Ai että mitäkö on energeettinen itsepuolustus? En ole ihan varma, koska viime aikoina on alkanut vahvasti tuntua siltä, että se ei ole minulla ihan kunnossa. Pitäisi perehtyä ja opetella, mutta tuntuu myös siltä, että tarvitsen siihen avukseni opettajan. Vaikka monenlaisia asioita opiskelenkin yksin, tämä ei taida olla yksi niistä.

Oletan, että energeettinen itsepuolustus liittyy ainakin siihen, ettei kukaan varasta minun energiaani. Ja siihen, että en anna muiden energioiden sekoittaa omiani. Jos vaikka joku on kertakaikkisen hyytynyt joogaretretin jälkeen, ja kaataa kaiken kiukkunsa minun päälleni, pitäisi minun pystyä pysymään omissa tunnetiloissani ja olla lähtemättä ollenkaan mukaan muiden kiukkuun. Ja kyllä, pienet ja vähän isommatkin harmistukset onnistunkin torjumaan itseni ulkopuolelle, mutta oikeasti isoja en. Sellaisia, joihin liittyy tärisyttävää raivoa, huutamista ja kiroilua. Pystyn kyllä menemään omaan meditatiiviseen tilaani, ja siellä pysymään omissa tunnetiloissani. Mutta en pysty olemaan sille toiselle ihmiselle läsnä tässä hetkessä, ja silti säilyttämään oman olotilani.

Ja reaktio, jonka olen huomannut jo kauan sitten: jos joku huutaa minulle syystä, jolla ei ole tekemistä minun toimintani kanssa, alan huutaa takaisin. Reaktio on niin nopea ja voimakas, etten siinä tilanteessa voi tehdä mitään. Jotain siis pitäisi tehdä etukäteen.

Tilauksessa siis opettaja energeettiselle itsepuolustukselle. Taidan kyllä tietää yhden…

2 kommenttia:

LauraL kirjoitti...

Paljon on kaikkea mitä olisi hyvä osata. Kaikkea voi parantaa, lisätä, vähentää tai jollain muulla tavalla suotuistaa. Mistä lähtee liikkeelle? Kun selailin krioja, niin tuntui että minun pitäisi tehdä niitä kaikkia se 40 päivää. Onko niin että tarjonta luo tarpeen? Lyykähdän tähän. Mäkin tarviin enrgeettistä itsepuolustusta, ahdistuksen poistajaa, auran kirkastajaa, oman keskuksen vahvistamista, chakrojen puhdistusta ja vahvistusta, energioiden tasapainottamista, intuitiota, itseluottamusta jne. Tuntuu että helpompi on huiskaista kädellä ja antaa olla. Siinä olenkin onnistunut hyvin viime aikoina.

Jagdev Kaur kirjoitti...

LauraL tuo on juuri tuo lääkärikirjaefekti. Tiedäthän, mitä pidemmälle lukee lääkärikirjaa, sen useampia sairauksia löytää itseltään. Kaikkea ei voi tehdä, ei ainakaan kerralla. Silloin tietenkin on helpointa huiskaista kädellä ja olla tekemättä mitään. Kuitenkin paras vaihtoehto olisi tehdä edes jotain. Vaikka vain yhtä asanaa tai meditaatiota 3 minuuttia päivässä, joko sen 40 päivää tai sitten lyhyemmän ajan. Tai pidemmän.

Älä siis lannistu kaiken tarjonnan keskellä.