lauantai 11. tammikuuta 2020

Energioiden laadusta


Kun ihmiset aloittavat kundaliinijoogan ja havaitsevat miten voimakkaat energiat lähtevät liikkeelle, tuntuu se hyvältä ja koukuttavalta ja vähän kummalliseltakin. Luulen, että juuri ne voimakkaat energiat tuntuvat monelle ensin, niin kundaliinijoogassa kuin monessa muussakin energioihin perustuvassa jutussa, kuten reikissä. Energioita on kuitenkin monenlaisia, tai ainakin niin minä sen tulkitsen. Tai ehkä energia on aina samaa, mutta energian laatuja on monia. En tiedä. Yritän tässä kuitenkin pukea sanoiksi kokemusta niiden energioiden tuntumisesta – asia, joka ei ole niin jokapäiväinen puheenaihe, että siitä osaisi keskustella täsmällisillä sanavalinnoilla.

Niin, se voimakas energian laatu tuntuu ensin, ja se tunne jytisee kovaa. Siinä vaiheessa saattaa erehtyä luulemaan, että muita energian laatuja ei olekaan, tai ainakaan niitä ei tarvitse. Mutta ne voimakkaasti jytisevät energiat ovat ensimmäinen askel, jonka jälkeen on vielä monta askelta otettavana hienovaraisempien energioiden keskellä. Myös niihin hienovaraisempiin ja lempeämpiin pitää tutustua ja luottaa niihin, vaikka ne eivät jytisekään. Ehkä vähän kutittavat, jos sitäkään.

Voimakkaisiin energioihin ei kannata pysähtyä ja jäädä kiinni, vaan tarkoitus on jatkaa siitä eteenpäin. Jytinään ei kannata kiintyä ja alkaa odottaa sitä joka harjoitukselta. Jos niihin kiinnittyy, on se kuin kuuntelisi vain yhdellä instrumentilla soitettua musiikkia koko orkesterin sijaan. Tai kuin käyttäisi vain mustaa väriä kaikkien värien ja niiden sävyjen sijaan. Toki yksi instrumentti voi olla suosikki ja musta lempiväri, mutta ne eivät ole mitään ilman kokonaisuutta. Voimakkaat energiat ovat hyvin maskuliinisia (vaikka eivät yhdisty millään tavalla yksinomaan miehiin), mutta niiden lisäksi tarvitaan feminiinisiä energioita. Myös niille on annettava mahdollisuus ja tila, mutta liiallinen keskittyminen voimakkaisiin energioihin voi sen tilan sulkea.

Jotensakin näin minä tämän tällä hetkellä hahmotan.

Ei kommentteja: