lauantai 7. joulukuuta 2013

Viimeiset kymmenenVielä kolmannen kerran listaan kiitollisuuden ja ilon aiheita päivästäni, niin kuin positiivisuushaasteeseen kuuluu. Tässä siis eilisen eli itsenäisyyspäivän kertausta.

1. Hidas herääminen siipan kanssa. Aamuharjoitukseni jälkeen palasin vuoteeseen. Luin ensin hetken, ja sitten nukahdin siipan kainaloon. Heräsimme yhdessä hitaasti, juttelimme ja lötköttelimme.

2. Peitto. Niin kummalliselta kuin tämä voikin kuulostaa, olen iloinen peitostani. Vaihdoin muutama viikko sitten talvipeittoon, joka on kertakaikkisen ihana. Se on juuri sopivan lämmin, ei ole kuuma eikä kylmä eikä se varsinkaan hiosta. Se tuntuu hyvältä. Meillä on siipan kanssa samanlaiset talvipeitot, olen ne aikanaan ostanut jostakin peittojen tehtaanmyymälästä. En ole tarkkaan tutkinut, mitä materiaalia ne ovat, mutta ne ovat ihan täydelliset. Joskus myöhemmin ostin untuvapeiton itselleni, mutta ei se vedä vertoja tälle.

3. Sukat. No kun kerran kummallisiin ilon aiheisiin mentiin, niin otetaan esiin tämäkin. Olen viime aikoina alkanut aistia sukat jalassani jotenkin tosi voimakkaasti. Siis silloin kun pidän sukkia. Ja kun jalkaan vetää uudet, kuohkeat ja pehmeät sukat niin kuin eilen, niin voi hyvänen aika miten ihanalta se tuntuu. Sukkiin jalassa tottuu melko nopeasti, ja siksi siitä autuaasta tunteesta pitää nauttia heti sukkien pukemisen jälkeen täysin rinnoin.

4. Aamiainen. Minusta se on päivän paras ateria, vaikka se onkin joka päivä suurin piirtein samanlainen. Aamiaisen jaksan valmistaa huolella ja kiitollisin ajatuksin, syödä sen siunaten, maistellen kaikkea erikseen. Ja kaikki maistuu taivaallisen hyvältä, jostain syystä. Tai ehkä juuri siksi.

5. Kävely. Kävimme siipan kanssa kaupungin keskustassa joulutorilla ja muutenkin katselemassa touhua. Joulutorilla glögiä juodessa alkoi pikkuhiljaa päästä jouluiseen tunnelmaan.

6. Sauna. Kävelyretken jälkeen lämmitimme saunan. Minä en välitä saunoa kovin usein enkä pitkään kerrallaan, mutta silloin kun saunaan menee, on se kyllä tosi nautinnollista ja ihanaa. Suihkussa puhdistuu keho ihan yhtä lailla, mutta saunan jälkeen myös mieli on ihan vähän puhtaampi.

7. Illalla leivoimme Hildegardin hermopipareita. Minä tein taikinan ja muotoilin piparit, jotka siippa sitten paistoi. Leipomisesta tekee erityisen mukavaa tieto siitä, kuinka hyvältä hermopiparit maistuvat aamusadhanan jälkeen yogi-teen kanssa. Pipareita on myös mukava tarjota kaikille sadhanaan tulleille, syödä niitä yhdessä.

8. Löysin seuraavan aamun sadhanaan sopivan harjoitussarjan suhteellisen pienellä vaivalla.

9. Olin kiitollinen ja iloinen myös siitä, että tänä itsenäisyyspäivänä onnistuin välttelemään sotajuttuja aika hyvin. Presidentin itsenäisyydenpäivän vastaanotolla, jota seurasin sivusilmällä leipomisen ohessa, sota oli jollakin tavalla läsnä aina välillä, mutta onneksi ei kovin suuresti.

10. Tietenkin, totta kai. Harvoin on päiviä, etten olisi kiitollinen, onnellinen ja iloinen siitä, että siippa on minun puolisoni. Että me olemme yhdessä. Että yhteinen ystävämme aikoinaan, 18 vuotta sitten, esitteli meidät toisillemme. En vaan käsitä miten siitä muka voi olla jo niin kauan aikaa.

Koska kirjoittelen näitä jälkikäteen, unohdin eilen toivottaa teille kaikille hyvää itsenäisyyspäivää. Voi minua. No, toivotan sitten vain päivän myöhässä: Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

4 kommenttia:

Rouva K kirjoitti...

Kuinka mukavaa että tartuit haasteeseen - näitten lukemisesta tulee väkisinkin hyvälle tuulelle ja kiitolliseksi niin paljosta! :-D

Tuosta sukkajutusta tuli mieleeni että minulla on vastaava hyvän olon puuska jos otan sukat jalastani jaloillani sängyssä, ja menenkin välillä likaiset sukat jalassa nukkumaan vain voidakseni nauttia tuosta hetkestä!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos sinulle, näitä oli vaihteeksi ihan mukava kirjoitella :)
Hee, siis sukkajutuja muillakin!

Anonyymi kirjoitti...

Mun pitää lähettää sulle yksi kuva, varmaan 18 vuoden takaa. Sä näyt vaan takaa, mutta silti:) T. Minttu

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos Minttu kuvasta. Voi hyvänen aika että siippa näyttää nuorelta! Näytät sinäkin, joo, mutta kun mä ajattelen sut tuon näköiseksi vieläkin :)