lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivänä naisten joogaaOikein hyvää naistenpäivää kaikille, erityisesti naisille mutta myös miehille.

Tänään oli minun vuoroni vetää taas aamusadhana. Vähän mietin, kun tallustelin pimeässä, tuulessa ja vesisateessa laittamaan paikkoja kuntoon, että noinkohan paikalle tulee ketään. Mutta kyllä tuli, meitä oli yhteensä kymmenen aamuvirkkua. Ja kaksi ihan ensikertalaista, mikä on aina yhtä ilahduttavaa.

Päivän teeman velvoittamana ohjasin tietenkin harjoitussarjan, jonka nimi on yksinkertaisesti naisten sarja, löytyy täältä. Se on ihan mahtava harjoitussarja kaikille naisille, mutta myös miehille. Ja tänään joogaamassa oli peräti kaksi miestä, mikä on paljon. Harjoitussarja koostuu yksinomaan staattisista asanoista, ja siksi siinä pääsee hyvin rauhalliseen ja meditatiiviseen olotilaan. Ohjeessa asanoiden kesto on 3 minuuttia, mutta lyhensin ne kaikki puoleentoista minuuttiin, niin ehdimme tehdä muutaman lämmittelyliikkeen alkuun, eikä sitten muutenkaan tullut kiire. Ja mantrat valitsin levyltä, jolla mantrasi naisartisteja, kuinkas muuten.

Aamun sateesta ja kovasta tuulesta huolimatta tästä päivästä on tullut mitä upein, auringonpaisteisin päivä. Alkaa pikkuhiljaa sormet, varsinkin se multapeukalo syyhytä siihen malliin, että on ryhdyttävä pihatöihin. Kevään ohjelmassa on yhden ison syreenipuskan raivaaminen keskeltä pihaa niin, että koko piha avartuu. Siinä sitä on sahaamista ja oksien pätkimistä. Ja juurien kaivamista. Syreenejä jää kyllä yllin kyllin pihan reunoille. Minusta tällaisen vanhan puutalon pihassa vaan yksinkertaisesti pitää olla syreenejä: ne on must, piti syreenistä tai ei. Tosin en tiedä voiko kukaan suomalainen olla pitämättä syreeneistä.

Ei kommentteja: