sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Puutarhajoogaa
Kauhean vähän mitään kirjoitettavaa joogasta, vaikka jokin joogablogi tämän muistaakseni piti olla. Lauantaiaamuna olin sadhanassa, niin kuin yleensäkin. Oma aamuharjoitus menee niin kuin yleensäkin. Ja niin edelleen. Ajatuksissa on joogaa enempi pyörineet enkelit, sillä vihdoin ja viimein aloin ottaa selvää, että mitä ne enkelit oikein ovat ja mitä ne tekevät. Niistä ehkä vielä joskus lisää, tai sitten ei.

Eilinen meni pyöräillessä, oli niin hieno ilma. Tehtiin ihan kunnon lenkki, tosin kilometreissä mitattuna ei vielä mikään pitkä, sillä minulla on jalat vielä vähän talviterässä. Mutta ajamalla ne vahvistuu. Lenkin jälkeen saunaan, voi mikä nautinto se onkaan. Sitten vielä hyvää ruokaa, ja siinä se lauantai-ilta sitten onkin, hyvässä paketissa.

Tänään lainasimme auton ja ajelimme puutarhakauppaan. Kaikki muutkin olivat lähteneet sinne ostoksille. Ostimme marja-aroniapuun, eli rungollisen marja-aronian. Katsotaan mitä siitä tulee, vai tuleeko mitään. Lisäksi ostimme muutaman säkin multaa, nurmikon sammalsyöppöä ja pari köynnössäleikköä. Ja kun kerran oli auto alla, ajelimme markettiin ruokaostoksille. Kaikki muutkin olivat siellä, hirveä määrä ihmisiä. Sitä nopeammin pääsimme kaupasta ulos, kun alkoi ahdistaa se ruuhka.

Loppupäivä meni puutarhassa. Minä jatkoin syreeneiden harventamista, ja välillä jo epäilin että en pärjää niille vaan syreenit saavat minusta ylivallan. Osa on muutama vuosi sitten leikattu vähän kummallisella periaatteella, ja nyt niiden leikkaaminen on tosi hankalaa. Sain minä ne jonkinlaiseen kuosiin; vanhat ja lahot rungot veks ja vesaviidakon pois. Tietenkin jätin muutaman vesan kasvamaan, on sitten tulevaisuudessakin syreenejä. Yhden puskan keskeltä löytyi vielä pätkä vanhaa ja ruosteista piikkilankaa. Melkein voisin väittää, että sitä puskaa ei ole kunnolla leikattu vähään aikaan. Sen se oli näköinenkin.

Nyt on puoli pihaa täynnä syreenin oksia, jotka odottavat silppuria. Vuokrataan sellainen jossakin vaiheessa omakotiyhdistykseltä. Paksummille syreenien rungoille pitää tilata noutaja – onneksi on sukulaisia, joilla on talossaan tulisija, meidän talosta kun on kaikki aikanaan remontoitu pois.

Puutarhajoogaa, kai tämän päivän harjoituksia voisi sellaisiksi kutsua. Onhan sitä kaikkea muutakin: saunajoogaa, sinkkujoogaa, darrajoogaa ja mitä niitä nyt olikaan.

2 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Hyvin usein sattuu niin, että kirjoitat jostain asiasta, joka itseäkin askarruttaa samoihin aikoihin. Nyt nämä enkelit :)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hee, on jännä tämää meidän yhteys :)
En vielä tiedä miten enkelit istuu mun käsitykseen maailmankaikkeudesta, todennäköisesti hyvin. Ylipäätään enkelit on paljon kiinnostavampi ja monipuolisempi juttu kuin tietämättömänä etukäteen kuvittelin.