maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ripaus luksusta

Olen jo vuosia käyttänyt Ole Hyvä -shampoota ja hoitoaineitta. Ihan hyviä tuotteita, vähän luiruja tosin. Ekologisia, pullot voi täyttää kanisterista lähimmässä Punnitse ja Säästä -kaupassa, ja kai niitä myydään muuallakin.

Viime aikoina on kuitenkin alkanut mieleen hiipiä kaipaus vähän toisenlaiseen shampooseen ja hoitoaineeseen. Ehkä se johtuu yhä pidemmiksi käyvistä hiuksista. Usein Punnitse ja Säästässä askeleet veivät Faith in Nature -tuotteiden hyllylle. Hypistelin niitä, ja mietin millaisia ne mahtaisivat olla käytössä. Kunnes eräänä päivänä otin ja ostin pullon shampoota ja toisen hoitoainetta. Niiden myötä tuli elämään kertaheitolla lisää luksusta.

Ja niin vaihdoin kotimaisen tuotteen brittiläiseen, ihan vaan ihanan tuoksun, runsaan vaahdon (joka sekin kemikalipuristien mukaan on pesun kannalta ihan turhaa) ja kauniiden pullojen takia. Mutta voi kuulkaa kyllä voi hiusten peseminen olla nautinnollista kun on turhamaisuudella hankitut tuotteet. Ja on siinä sekin, että Ole Hyvä -shampoo ja varsinkin hoitoaine hukkuivat minun pitkiin hiuksiin niin, ettei niitä enää huomannutkaan. Ja sitten tuli lisäiltyä vähän vielä, ja vähän vielä, ja pian oli ainetta hulahtanut päähän ihan kunnolla. Näitä uusia tuotteita ei tarvitse päästään etsiä, niitä riittää pienikin määrä, jonka kyllä huomaa.

Päänahka on myös lakannut kutisemasta ja hilseilemästä. Hitsi, olenko minä kaikki nämä vuodet kärsinyt päänahkani kanssa ihan turhaan, kun homma olisi korjaantunut shampoota vaihtamalla. Minä kun olen luullut, että minulla vaan on sellainen pää. Mutta nyt kun oikein asiaa ajattelen, kutina ja hilseily taisi alkaa kohta Ole Hyvä -shampooseen siirtymisen jälkeen. Nyt en uusia, entistä parempia hiustuotteitani vaihdakaan ihan heti toisiin.

2 kommenttia:

Rouva K kirjoitti...

Tuo on minunkin kokemukseni perusteella totta! Ole Hyvä -tuotteet eivät toimi omaan lettiini, se ei näytä kunnolla pestyltä. Omia suosikkejani ovat Lushin saippuapalan näköiset hangattavat shampoot, yksi pala maksaa reilut 12 euroa ja tuntuu kertaostoksena kalliilta, mutta on niin riittoisaa, että sen ostaminen kannattaa. Hinta tulee siitä että joku tekee nuo kuulemma käsityönä. Brittiluksusta sekin ja vegaanistakin vielä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Voiei, taas hävisi kommenttini kuin tuhka tuuleen. Siispä uudelleen.

Katsoin netistä noita Lushin hangattavia shampoita, ja ne näytti siltä että ehdottomasti kokeilisin jos kohdalle sattuisi. Mistäköhän niitä saa, pitää varmasti googeloida sekin. Loppuisi se shampoopullojen kuljettelu ja täyttäminen jos siirtyisi palashampooseen.