maanantai 30. kesäkuuta 2014

VaihtoehtohoidoistaKysymys: miksi ihmisen pitäisi joogan lisäksi käydä homeopaatilla, akupunktiossa, vyöhyketerapiassa, energiahoidossa ja ties missä. Ei tietenkään tarvitse, jos ei ole tarvetta. Joillekin riittää jooga tai jokin muu juttu. Sitäkin olen sitten miettinyt, että onko minussa jokin vika tai jotain muuten kummaa, kun tuntuu että minun on tarpeellista rampata vähän kaikissa hoidoissa vielä joogan lisäksi. Tai en minä ihan kaikissa käy yhtä aikaa ja päällekkäin, ne lomittuvat ja jotkin hoidot ovat enempi kausiluonteisia kuin jatkuvia elämässäni.

Äh, onpas tätä vaikea kirjoittaa, vaikka olen tätä juttua vatvonut päässäni jo pitkään. Kirjoittamisen vaikeuskin varmasti kertoo jostakin jotakin.

Kun viimeksi kävin energiahoidossa, tuli viimeistään selväksi että menneisyydessäni on jotakin, ja nyt puhutaan menneisyydestä ennen syntymääni. Mitä siellä sitten on, sitä ei voi tietää. Me kokeilimme siirtymistä ajassa taaksepäin energiahoitajani kanssa, mutta ovet ja portit menivät tiukasti kiinni. Tiks lukkoon. Ilman kevyttä väkivaltaa sinne ei ole pääsyä. Mutta jotakin siellä on, ilmeisen hyvin paketoituna, peiteltynä ja suojeltuna. Siitä paketista alan olla valmis päästämään irti, pikkuhiljaa, enkä mitenkään erityisesti halua tulla tietoiseksi paketin sisällöstä.

Oma ajatukseni on, että se paketti on aiheuttanut minulle kaikenlaista elämäni aikana. Paljon asioita, jotka ilmenevät sellaisina kehon oireina, joita lääketiede ei voi parantaa. Ei lääketieteellä ole parannuskeinoa esimerkiksi ihottumaan. Toki ihottuman oireita voidaan hoitaa ja helpottaa kortisonivoiteilla, mutta ei se sillä parane. (Älkää nyt käsittäkö väärin, tarkoitukseni ei ole vastustaa kortisonia. Se on hyvä lääke moneen asiaan. Mutta ei välttämättä kaikkiin, joihin sitä käytetään.) Jos lopetat kortisonivoiteen käytön, ihottuma palaa. Homeopaattisesta näkökulmasta ihmisessä on eri tasoja, ja ihottuma on merkki siitä, että jotakin pyrkii ihottuman myötä ikään kuin pintaan kehon sisältä. Kortisonivoide painaa ihottuman takaisin kehon sisään, ja seuraavaksi oire ilmenee jollakin syvemmällä tasolla kuin ihottumana.

Mutta olipahan aikoinaan vaikea elää muutama vuosi sen koko jalat peittävän ihottuman kanssa. Niin kauan kesti ennen kuin se homeopatian avulla parani. Sen koommin koko ihottumaa ei ole näkynyt.

Yritän tällä harvinaisen sekavalla postauksella sanoa, että se menneisyyteni paketti aiheuttaa kaikenlaista eri tasoilla. Henkinen ja fyysinen ovat ihan ilmeisiä tasoja, mutta niissäkin on vielä paljon, paljon hienovaraisempia tasoja, joita minä en edes tunne. Ja vaikka esimerkiksi jooga toimii myös monilla hienovaraisilla tasoilla, olen tarvinnut joogan lisäksi myös muita keinoja avukseni asian käsittelyyn. Tai ehkä jooga olisi riittävä apu, mutta koska olen halunnut edetä nopeammin, olen ottanut avuksi keinoja, joilla pakettia voi paremmin käsitellä monilta tasoilta yhtä aikaa. Toisin sanoen eri hoitomuodot täydentävät ja tukevat toisiaan ja toimivat ikään kuin limittäin mutta myös päällekkäin samaan aikaan.

Tulee mieleen jääkiekkopeli. Kaikki ukot kuljettavat kiekkoa kohti maalia omalla alueellaan, mutta jotta se saataisiin perille, pitää osata käyttää eri vipstaakeja ja niiden päissä olevia ukkoja vuorotellen ja samaan aikaan niin, että kiekko pysyy liikkeessä.

Kuulostaako itsestään selvältä koko tämä ajatus vaihtoehtohoitojen toisiaan täydentävästä luonteesta? Minulta tämän hoksaamiseen ja ajattelemiseen meni aikaa ja vaivaa. Oma ajattelu on kuitenkin niin länsimaisen lääketieteen kyllästämä, että helposti näkee sairaudet asioina, jotka joko on tai ei ole. Ne joko paranee lääkkeellä tai sitten ei. Mutta tällainen mustavalkoinen ajattelu ei onnistu ottamaan huomioon meidän ihmisten olemuksen kokonaisuuden kerroksellisuutta, monimutkaisuutta ja monitahoisuutta.

Ei kommentteja: