sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Toimettomat enkelit

Tänään on ollut parempi päivä kuin eilen. Vähemmän ahdistus- ja itkukohtauksia ainakin. Sen sijaan paljon kotitöitä, puutarhatöitä, ja 15 kilometrin mäkitreenit polkupyörällä. Niin on ajatukset pitkälti pysyneet pois työ(ttömyys)tilanteesta.

Jokin aika sitten tutustuin enkelien maailmaan lukemalla ensimmäisen kirjani enkeleistä. Kesti jonkin aikaa, tähän asti, ennen kuin tuntui luontevalta kirjoittaa enkeleistä yhtään mitään. Kirjan myötä olen kuitenkin yrittänyt tutustua enkelien maailmaan, ja siihen ”omaan” enkeliini, ja loppujen lopuksi se ei ole ollut mitenkään vaikeaa. Yllättävän helppoa on tuntea jonkun läsnäolo takanani, vähän yläpuolellani. Ja niin kuin monet asiat, tunnen läsnäolon värinä, tai oikeastaan kahtena värinä, vaalean lilana ja vaaleanpunaisena.

Kirjasta jäi erityisen hyvin mieleen se ajatus, että meillä kaikilla on oma suojelusenkelimme, joka seuraa meitä elämästä toiseen. He ovat meidän ikuisia seuralaisia, jotka ovat erityisen lähellä kun olemme lapsia, mutta aikuistuttuamme he ikään kuin astuvat askeleen tai ehkä kaksikin taaksepäin. Meidän oma valintamme on, pyydämmekö enkeliltämme apua ja olemmeko hänen kanssaan tekemisissä, vai käännymmekö enkelistämme poispäin. Enkelimme on siinä joka tapauksessa. Työttömänä ja toimettomana hän voi turhautua ja olla aika traaginen enkelien maailman näkökulmasta. Siksi kysymys kuuluukin, miksi meistä jokainen ei olisi tekemisissä oman enkelinsä kanssa, joka on tietyllä tavalla riippuvainen meistä, ja joka voi auttaa monella tavalla ihan arkistakin elämäämme.

Eikä se niin vaikeaa ole. Ensimmäinen juttu voisi olla vaikka kiittää enkeliä siitä, että se on olemassa ja läsnä. Minä olen ottanut tavakseni kiittää omaa enkeliäni hiljaa mielessäni aina illalla nukkumaan mennessäni. Kiittäminen tuntuu kivalta ja hyvältä.

Ei kommentteja: