lauantai 24. lokakuuta 2015

Harjoitusten valinnan mystisiä prosessejaMietin, minkä harjoitussajan ohjaisin tunnilla. Sen valitseminen on yleensä aika intuitiivista puuhaa, enkä minä tiedä mikä niitä valintoja ohjaa, ja mistä valinnat tulevat. Mieleen juolahti yksi harjoitussarja, jonka olen ohjannut kerra, joskus vuosia sitten. En yhtään muistanut mitä siinä tehdään tai mikä kriyan nimi on, muistin vain, että siinä jossain kohdassa hierottiin kämmeniä vastakkain pyörivällä liikkeellä.

Luulin muistavani missä kirjassa kyseinen kriya on, mutta enpä muistanutkaan. Mutta toinen arvaukseni osui oikeaan, ja harjoitussarja löytyi. Hyvin, hyvin meditatiivinen, lempeä ja ihana kriya, jonka nimi on Heart of Gold. Sen siis ohjasin eilen.

Eilen illalla aloin miettiä tämän aamun sadhanaa, ja minkä harjoitussarjan ohjaisin siellä. Oikein mitään ei tullut mieleen, mikään ei erityisemmin kutsunut. Kirjoja ja papereitani selatessa törmäsin toistuvasti yhteen harjoitussarjaan, tähän, joka on kuin joogista aerobicia, eli aika vauhdikasta menoa. Poimin sen, ja ajattelin, että sen jälkeen voitaisiin tehdä yksinkertaisesti vaan muutama minuutti Sat Kriyaa.

Näillä suunnitelmilla lähdin sadhanaan. Paikalle saapui yksi ihminen minun lisäkseni. Japjia lukiessani tajusin, että ei, aerobinen har-kriya ei ole tämän aamun harjoitus. Mikä sitten on, hyvänen aika, melkein alkoi jo tuskanhikeä pukata, sillä eipä siinä vaiheessa ollut paljon enää tehtävissä kriyan valitsemiseksi. Saman tien tiesin: pitkät lämmittelyliikkeet ja niiden päätteeksi se Sat Kriya. Se oli tämän aamun valinta, ja se olikin juuri oikea valinta.

Vähän voisi kyllä nämä valinnat valjeta minulle aikaisemmassa vaiheessa. En kauheasti nauti noin viimehetken muutoksista. Tietenkin voi olla kyse siitä, että en ole tarpeeksi herkällä korvalla kuunnellut vastausta pövän kriyaksi. Tai kyse voi olla myös pienestä käytännön oppitunnista, jonka tavoitteena on opetella luottamaan siihen, että kaikki järjestyy ajallaan.

Onnen ja runsauden joogaa –kirjasta huomasin tänään iloisen asian: olen myynyt jo kutakuinkin puolet niistä 200 kappaleesta, jotka jouduin ostamaan kustantajalta jotta kirja toteutui. Tai en minä niitä ole myynyt, isoimman osan ovat myyneet muut kundaliinijoogaopet. Joka tapauksessa tosi hienoa! Ja näin lyhyessä ajassa!

Ei kommentteja: