tiistai 20. lokakuuta 2015

Sisäinen lämpö palasiOhjasin pitkästä aikaa joogatunnin. Tapahtui se, mitä olen odottanut jo pitkään. Niin pitkään, että taisin jo lopettaakin odottamisen. Monet joogan harjoittajat varmaankin tunnistavat sen. Sen, kun jotakin alkaa virrata sisällä niin, että on lämmin koko ajan.

Näin syksyn tullen olen kotona vetänyt päälleni jo paksun college-paidan, kun on ollut melko vilpoista. Joogatunnin jälkeen istuin koko illan hihattomassa paidassa. Sama jatkui monena päivänä; ennen niin sopivan paksu paita oli kuuma, pakko riisua vähän väliä pois. Yöllä pitää raotella peittoa. Ja niin edelleen. Nyt lämpö on jo vähän tasaantunut, mutta edelleenkän ei palella samaan malliin kuin ennen tuntia.

Sitä en osaa oikein edes arvailla, että miksi ei sama lämpö ole löytynyt kesän joogatunneista, tai koko kesänä ylipäätään mistään. Tai mihin sisäinen lämpöni oli ylipäätään kadonnut. Täysi mysteeri minulle. On vain todettava, että näin on, ja otettava se vastaan.

Muistan hyvin, kun kanssajoogaajan kanssa aloimme yhdessä käydä kundaliinijoogatunneilla useamman kerran viikossa. Aiemmin olin käynyt vain kerran viikossa. Oli adventtiaika, ja me molemmat liihottelimme töissä t-paidoissa kuumissamme. Sellaista sisäistä lämpöä en ole kokenut sen jälkeen.

Ei kommentteja: