sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kirjan julkkaritEilen pidettiin kääntämäni Onnen ja runsaden joogaa -kirjan julkkarit. Kirja on ollut ulkona jo jonkin aikaa, mutta sopiva ajankohta juhlille oli vasta nyt. Itse ajattelin ensin, ettei kirjaa juhlita lainkaan, mutta kun muutama ihminen kyseli julkkareiden perään, muutin mieleni. Joogaihmisten kanssa yhteen kokoontumisia ei koskaan ole liikaa, niin kuin ei juhlan aiheitakaan, joten kyllä kirja voi toimia hyvänä tekosyynä juhlalle.

Julkkari pidettiin nyyttäreiden hengessä. Kutsun lähetin kundaliinijoogaopettajakollegoille ja muutamalle kanssajoogaajalle, ja pyysin välittämään kutsua eteenpäin. Se, ketä paikalle lopulta tuli, oli siis jonkinlainen yllätys. Ohjelmaakaan en juuri miettinyt, vain yksi meditaatio minulla oli mielessä. Teimme sen yhdessä, ja muuten ohjelmasta tuli juurikin sellainen, miksi sen läsnä olevat muovasivat. Eli paras mahdollinen! Paljon ihanaa syömistä ja yogi-teetä, hauskoja juttuja ja vedet silmissä nauramista. 

Yllätyksekseni sain myös kukkia.
 Yleisön pyynnöstä kerroin myös käännöstyön vaiheista. Kanssajoogaajani totesi, että hän yleensä tietää monista minun projekteista, mutta tämä käännös on pysynyt melkoisen salassa. Niin tosiaan. Siltä se on saattanut monista vaikuttaa. Aluksi en halunnut mainostaa keskeneräistä hommaa, koska en ollut ollenkaan varma, että siitä tulee yhtään mitään. Mieluiten jaan muiden kanssa hyvät uutiset, mutta niinä vuosina kun etsin kirjalle kustantajaa, ei hyviä uutisia kerta kaikkiaan ollut kerrottavaksi. Siksi hiljaisuus, vaikka mitään ei ole ollut tarkoitus varsinaisesti salata.

Vielä sydämelliset kiitokset kaikille näin blogin kautta: kiitos kaikille eilen mukana juhlineille, olittepa läsnä fyysisesti tai hengessä mukana. Kiitos kaikille kirjan ostaneille ja sen lukijoille. Kiitos niille, jotka ovat markkinoineet ja myyneet kirjaa – te olette varsinaisia myyntitykkejä ja helpotatte kirjoista eroon pääsemistä paljon. Erityiskiitos omalle joogaopelleni, jota ilman moni asia jäisi minulta pelkäksi haaveeksi. Sinä teet niistä totta.


Ei kommentteja: