tiistai 10. marraskuuta 2015

Kuinka naista ärsytetään



Kundaliinijoogamestari Yogi Bhajan on puhunut paljon naisista ja siitä, millaisia naiset ovat. Hän on sanonut vapaasti suomennettuna esimerkiksi näin: ”On ymmärrettävä, että nainen on paljon terävämpi kuin mies. Yksikään nainen ei tarvitse neuvomista. Hänen luontoonsa kuuluu vastustaa neuvoja. Jos haluat ärsyttää naista, neuvo häntä. Nainen myös suuttuu nopeammin kuin mies. Olento, joka voi muuttaa verensä maidoksi pitääkseen jälkeläisensä hengissä ja ruokkiakseen niitä voi tehdä mitä tahansa muutakin. Lapsi voi tehdä miehen hulluksi kymmenessä minuutissa, mutta olla häiritsemättä naista kahdessakymmenessä tunnissa. Naisen kyvyt ulottuvat myös mentaaliseen ja henkiseen ulottuvuuteen. Hänellä on synnynnäinen kyky selvitä kaikesta. Hän elää omasta keskuksestaan käsin. Kun taas miehen luonto on elää joko kiveksistään tai päästään käsin. Miehellä ei ole luontaista taipumusta elää omasta keskuksestaan. Mutta nainen elää aina keskuksessaan ja työskentelee sekä ylös- että alaspäin. Karma Shastrassa on sanonta:’Kun nainen on vuoteessa, ja sukupuolinen kanssakäyminen on täydellistä, ja hän on täysin yhteensulautunut miehen kanssa, jopa silloin nainen voi miettiä, että tee saattaa kiehua yli’.”

Jotenkin minä tunnistan taas itseni tuosta pätkästä niin hyvin. Tarkoitan erityisesti tuota neuvomisesta ärsyyntymistä. Olen luullut, että se olen vain minä, mutta ehkä se ei olekaan. Ehkä se tosiaan on nainen minussa, joka ärsyyntyy. Kiusallisintahan on se, kun menee kysymään neuvoa joltakulta, ja sitten ärsyyntyy, kun se joku neuvoo.

Itse asiassa jooga on siitä mainio laji, että siinä ei juuri neuvota. Joogaopettaja ehdottaa asioita, jotka voi tehdä tai jättää tekemättä. Tai tehdä jollakin muulla tavalla. Toki on myös sellaisia joogaopettajia, jotka pyrkivät neuvomaan ja sanomaan miten asiat todella ovat, mutta heistä olen yrittänyt pysyä kaukana. Jo senkin takia, että he ärsyttävät minua, ja kun ärsyynnyn, menee heidän hyvät neuvonsa ihan hukkaan.

Ei kommentteja: