keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Neuvo miehilleJatkan edelleen siteeraamalla kundaliinijoogamestari Yogi Bhajania. Hän on antanut miehille tällaisen neuvon, joka naistenkin on varmasti hyvä tietää:

”Kun nainen ei pysty puhumaan kanssasi, kun hän korottaa ääntään tai väittää vastaan, hän peittelee omaa syyllisyydentunnettaan. Sillä ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. Hänen tiedostamaton persoonallisuutensa muistuttaa häntä hänen heikkouksistaan, joihin hän ei halua enää langeta. Sinä olet vain sijaiskärsijä. Hän ei toimi omien kykyjensä mukaan. Hän ei puhu sinulle, hän puhuu omalle tiedostamattomalle persoonallisuudelleen; hän on menneisyydessä. Tarjoa hänelle lasillinen vettä ja vaihda puheenaihetta.”

Vähän epäilen, että Yogi Bhajanin esittämä neuvo tunnetaan ainakin Intiassa laajemminkin kuin vain joogapiireissä. Epäilyni perustuu fiktiiviseen elokuvaan Chak De! India (2007), joka kertoo Intian naisten maahockeyjoukkueesta. Siinä joukkueen pelaaja, roolinimeltään Balbir Kaur, hermostuu välillä harjoituksissa tai pelissä, ja alkaa solvata muita ja käyttäytyä aggressiivisesti. Tällöin joukkueen kapteeni, jota näyttelee Bollywoodin kuningas Shah Rukh Khan, kutsuu Balbir Kaurin pois kentältä ja ojentaa hänelle lasillisen vettä.

Ehkä nykyinen tapa kuljettaa vesipulloa mukana ja juoda siitä säännöllisin väliajoin on ihan hyvä meille kaikille, erityisesti naisille.

Ei kommentteja: