sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Ajanhallintaa
Eilen sadhanan veti kanssajoogaaja, joka on kundaliinijoogaopettajakoulutuksessa, mutta ei ole valmistunut opettajaksi vielä. Hän veti ensimmäisen sadhanansa.

Minulla on tapana kysyä kokemattomilta ohjaajilta etukäteen, minkä harjoitussarjan he ohjaavat. Tarkoitukseni ei ole kytätä, vaan auttaa. Nyt vaan oli käynyt niin, että kanssajoogaaja oli sopinut sadhanan vetämisestä jonkun muun kanssa, enkä siksi päässyt kysymään asiaa häneltä. Hän oli valinnut harjoitussarjan Kriya for Morning Sadhana, joka kuulostaa varsin hyvältä valinnalta, mutta harmi kyllä ei sitä ole. Kriya on niin pitkä, ettei sitä oikein ole mahdollista tehdä ryhmäsadhanassa. Eilen tilanne oli vielä se, että paikalla oli useampikin ihminen, joiden piti lähteä kesken sadhanan juhlimaan koulutyönsä päättäneitä. He joutuivat lähtemään kesken harjoitussarjan, vaikka ihanteellinen kohta olisi ollut vasta harjoituksen ja rentoutumisen jälkeen.


Kävi vielä niin, että pitkän mantran kohdalla joko cd tai soitin lopetti yhteistyön. Sadhanan vetäjä teki parin yrityksen jälkeen nopean ratkaisun vetää loput pitkästä mantrasta ilman säestystä. Se oli hyvä ja nopea ratkaisu, ja mantra sujui hänen johdollaan oikein mainiosti. Lopputulos oli kuitenkin se, että kun päätimme sadhanan, olimme aikataulusta puoli tuntia myöhässä. Toisin sanoen 2,5 tunnin sadhanan sijaan meillä oli 3 tunnin sadhana. Sehän ei varsinaisesti mitään haittaa, mutta kertoo siitä, millaisia vaikeuksia joogaopettajalla voi toisinaan olla ajanhallinnan suhteen.

Ei kommentteja: