perjantai 17. kesäkuuta 2016

Päässä soi

Huomaan taas, etten ole pitkään aikaan linkittänyt tänne mitään musiikkia. Päässä kyllä soi biisi jos toinenkin, onneksi vuorotellen, sillä joskus on soinut pari biisiä tai mantraa yhtä aikaa, ja siitä tulee vähän kummallinen olo.

Tämä biisi, Mere Sahib, on soinut jo viikkoja. Onneksi se on niin kaunis ja monella tavalla ihana, ettei haittaa yhtään. Biisi on intialaisesta elokuvasta Ardaas, jonka kävimme siipan kanssa katsomassa oikein elokuvateatterissa jokin aika sitten. Elokuva on hyvä, suosittelen sitä kaikille, jos teitä ei haittaa, että elovassa näkyy sikhien uskonto monella tavalla. Näkyyhän se jo videossakin. Ymmärtääkseni elokuvan nimi, Ardaas, tarkoittaa rukousta, ja biisin nimi, Mere Sahib, kääntyy suomeksi "minun herrani". Kuitenkin elokuvan keskeiset teemat ovat ihan yleisinhimillisiä ja kaikkien jakamia, uskonnosta riippumatta.

Ai niin, ja nenäliinoja voi olla hyvä ottaa mukaan, jos katsotte kyseisen elokuvan. Video menee vielä ilman.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taidanpa katsoa videon jo tänään... Tosin nyt on muutenkin ikävä taas Intiaan, joten voi olla kaihoisaa katsottavaa.. Kiitos vinkistä. Tiedätkö muita sikhien elämään liittyviä elokuvia? Mikä taho teillä Tampereella järjestää näitä elokuvailtoja? T Harkaram

Jagdev Kaur kirjoitti...

Olen kyllä katsonut joitakin punjabi-elokuvia, mutta olisi hyvää tietää millaisia elokuvia tarkoitat. Sellaisia kuin Ardaas, jossa uskonnolla on jonkinlainen osuus? Vai sellaisia, jossa turbaanipäiset miehet heiluvat muuten vaan? Jälkimmäistä lajityyppiä edustaa ainakin Diljit Dohanjhin tähdittämät elokuvat, joista uusin, Ambarsariya, oli vallan mainio.

Tampereella elokuvia näyttää Cinola Hervannassa, Helsingissä ehkä Kino Andorra. Parhaiten molempien kaupunkien intialaisten elokuvien tarjonnan löytää Thakuri Filmsin fb-sivuilta.

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan Ardaasin tyyppisiä. Otinkin jo itse asiassa Thakuriin yhteyttä ja selvittelemme mahdollisuuksia :)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Vähän huonosti tiedän Ardaasin tyyppisiä punjabi-elokuvia, mutta kysyin asiaa GS:ltä Intiasta. Kerron heti kun hän vastaa. Mielelläni kuulisin myös, miten asiat etenevät Thakurin kanssa.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Tässä on GS:n lähettämä lista punjabi-elokuvista, jotka hänen mukaansa ovat hyviä. Hän myös ohjeisti, että kannattaa aloittaa vanhimmasta ja edetä uusimpiin. En tiedä mistä elokuvat löytyvät, hyvällä tuurilla youtubesta tai sitten jostain muualta netistä. Onnea etsintään ja mukavia elokuvahetkiä. Minäkin yritän päästä näkemään näistä edes joitakin.

Gadaar : The Traitor (2015)
Angrej (2015)
Shareek (2015)
Kirpaan: The Sword of Honour (2014)
Punjab Bolda (2013)
Pata Nahi Rabb Kehdeyan Rangan Ch Raazi (2012)
Ek Noor (2011)
Jihne Mera Dil Luteya (2011)
Virsa (2010)
Mel Karadeh Rabba (2010)
Chak Jawana (2010)
Ik Kudi Punjab Di (2010)
Jag Jeondeyan De Mele (2009)
Tera Mera Ki Rishta (2009)
Mera Pind: My Home (2008)
Mitti Wajaan Maardi (2007)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavaa - välitäthän kiitokseni!