sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Töihin



Huomenna loppuu tämä lomailu ja palaan työpaikalle. Ihan varsinaista ja virallista lomaa minulla, pätkätyöläisellä, ei ole ollutkaan, vaikka pari viikkoa ja muutaman päivän päälle olen ihan omin lupineni lomaillutkin. Ei kukaan oleta minun olevan koko kesää töissä, enkä tosiaankaan jaksa syksyä ilman lomailua.

Töihin on jo kiva palata, vaikka kaikki se työmäärä, joka edessä odottaa, hirvittää vähän. Kyllä se siitä, kun vaan aloittaa jostain ja pääsee tahtiin mukaan taas. Edessä on myös vastuita ja tehtäviä, joita minulla ei ole aiemmin ollut, mutta oletan saavani apua muilta jos menee sormi suuhun.

Kiva on myös nähdä kaikkia työkavereita, kunhan hekin lomiltaan palailevat. He ovat koko homman suola ja syy, miksi töihin on kiva mennä.

10 kommenttia:

GTK kirjoitti...

Sat Nam! Tämä ei liity nyt kyseiseen aiheeseen, vaan ihan vanhaan juttuun. Olen täällä nimittäin kuumeisesti selannut blogiasi ja yrittänyt löytää postauksen, jossa vinkkasit hyvään englanninkieliseen joogakirjaan. Olen tekemässä lähiaikoina satnamiin tilausta ja ajattelin, että voisin samalla tilata tämän hyvältä vaikuttaneen kirjan. Vaan mikäköhän tämä teos mahtoi olla, muistuuko tällainen vinkki mieleen? Kesäterkuin Gian Terath Kaur

Jagdev Kaur kirjoitti...

Voiei, nyt tuli paha :) Kyseessä siis mitä ilmeisimmin sellainen joogakirja, joita saa satnamista, eikä mikään romaani. Muistatko yhtään, miksi se kirja oli hyvä? Pientä lisävinkkiä kaipailen. Kovin monesta kirjasta en ole postannut, juuri nyt ainoa joka tulee mieleen, on The 21 stages of meditation. Mutta enpä minä kaikkia postauksiani muista.

Sano jos et muista enempää, voin käydä postauksia vähän läpi. Minulla on ne word-tiedostona, sen selaaminen on helpompaa kuin blogin.

GTK kirjoitti...

:) Mulle tuli vaikutelma, että tässä voisi olla esim.jotain hyviä kriyoja. Se ei ollut tuo meditaatiokirja, postaus on jonkin ajan takaa, ehkä n.vuoden? ja tämän kohdalla saattoi olla maininta "klassikko". Kirja oli itselle ihan tuntematon ja muistan ajatelleeni, että "ahaa, ai tällainenkin teos olisi olemassa, kiinnostavaa." Tosi avaavat muistikuvat... :) Hyvää töiden aloitusta muuten myös!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Nyt luulen tietäväni. Postaus otsikolla "Naisten ja miesten opettamisesta" alkaa näin:

Sama teema jatkuu, eli kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanista on edelleen kysymys. Johtuu siitä, että jokin aika sitten hankin klassikkokirjan, eli Shakti Parwha Kaur Khalsan kirjan Kundalini Yoga. The Flow of Eternal Power. Sen pohjalta ja sen inspiroimana näitä juttuja teille kirjoittelen.

Kirja on tosiaankin klassikko, ja siinä on hyvinkin mielenkiintoisia juttuja. Sen sijaan kriyojen ja meditaatioiden suhteen se ei ole mikään aarrearkku. Mutta ehkä sinulla niitä kirjoja jo onkin yllin kyllin :)

Unknown kirjoitti...

Bingo, tämä se oli! Muistin, että tekstissä olisi ollut kannen kuva,mutta kävin tätä mitä ilmeisimmin itse netistä kurkkimassa. Ja totta: harjoituksia kirjoissani on kyllä ihan riittämiin... En ole näitä kaikkia edes testannut. Jotkut tuntuvat myös vähän vaikeaselkoisilta. Mutta tämä kirja kuulostaa tosiaan kiinnostavalta. Hieno juttu, että keksit epämääräisistä vihjeistäni, mitä tarkoitin!:)

Unknown kirjoitti...

Jaa, nimeni näköjään vaihtui... Eipä sillä sinänsä kyllä mitään väliä ole. Tulee vain klikkailtua tällä puhelimella välillä vielä ihan mitä sattuu...

Jagdev Kaur kirjoitti...

Mukava olla avuksi :)

Luulen tunnistavani hyvin, mitä tarkoitat vaikeaselkoisilla harjoituksilla. Kun aina ei tiedä miten ohjeet pitäisi tulkita, tai ohjeita lukiessa keksii (ainakin) pari eri tapaa tulkita niitä. Aina kuvatkaan eivät auta, joskus ne vaan sekoittavat lisää. Tosin usein jonkin harjoituksen tajuaa, kun tekee sen itsekseen, ja samalla tunnustelee & kuulostelee miten tehtynä se tuntuu menevän oikein. Yleensä sen "väärän" ja "oikean" tulkinnan harjoituksesta kyllä erottaa, kun siihen keskittyy.

Mukavaa kesän jatkoa!

Unknown kirjoitti...

Kyllä, juuri tuota tarkoitin vaikeaselkoisuudella. Ja tunnustelu & kokemus molemmat auttavat. Varsinkin alussa olin välillä ihan pihalla joistain kuvituksista. Olen myös huomannut hyppääväni joidenkin kriyojen yli ihan vain sen takia, että piirrokset näyttävät monimutkaisilta. Voi mennä hienoja harjoituksia sivu suun... Mutta kaikki aikanaan. Kyllähän noita kriyoja riittää niin maan mahottomasti.

Minulla on muuten paha tapa tehdä harjoituksia mukana oppilaiden kanssa, mutta en osaa pitää tätä kovinkaan suurena syntinä. Ymmärrän kyllä syyn, mutta silti. Ja en tietty koko ajan tee, mutta kuitenkin. Muiden tanssimisen katsominen sivusta tuntuisi kyllä ihan hassulta.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä kai jokaisella opettajalla on ne omat suosikkikriyansa, ja ne, jotka helposti jäävät väliin. Ja sitten jotkut kriyat eivät vaan kerta kaikkiaan taivu hyvin tavalliselle tunnille, koska ovat niin pitkiä tai lyhyitä tai vaativia tai jotain muuta. Eihän sille mitään voi.

Ja tiedän, että monet opettajat joogaavat kriyoissa mukana. Monesti minunkin tekisi mieli, mutta pääsääntöisesti, siis muutama poikkeuksia lukuun ottamatta en niin tee. Paitsi alkulämmittelyliikkeet, jos sellaisille on aikaa, teen. Minusta siihen on ihan energeettisetkin syyt, miksi opettajan pitäisi keskittyä vaan opettamaan.

Unknown kirjoitti...

Niin, ja oppilaiden harjoituksestahan tunneilla tietty on kysymys... Kaunista elokuuta sinne! Syksyltähän tämä vähän jo tuntuu.