keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Välitön palaute ja pranaOn tosi mukavaa, kun joku tulee joogatunnin jälkeen kertomaan, että tämä oli juuri sellainen harjoitus, jota hän tähän hetkeen tarvitsikin. Niin käy yllättävän usein. Ja olen varma, että kaikki eivät edes anna välitöntä palautetta, eikä tarvitsekaan.

Eilen palaute tuli ihmiseltä, joka oli elämänsä ensimmäisellä kundaliinijoogatunnilla. Hänelle oli joku juuri sanonut, että hänen pitää oppia hengittämään kunnolla. Ja mikä olikaan eilinen aihe: hengittäminen, prana ja keuhkot. Uskon, että hän tulee vielä seuraavallekin kundaliinijoogatunnille. Sitä paitsi vaikka tunnin aihe ei suoraan liittyisikään hengittämiseen, on hengittäminen ihan oleellinen osa jokaista kundaliinijoogatuntia. Siellä kyllä oppii hengittämään.

Kun hengittämistä oikein ajattelee, on se mitä upein lahja. Harvoin sitä vaan tulee ajateltua kovin syvällisesti. Sitä, kuinka me saamme ihan jokaisella sisäänhengityksellä elämänvoiman, pranan lahjan. Ei maksa mitään eikä ole keneltäkään pois. Hengittämisen kanssa ei kannata kursailla tai ujostella, vaan vetää pranaa sisäänsä ihan kunnolla, pitkiä ja syviä hengityksiä. Se pitää meidät terveinä ja hyvinvoivina, ja elämämme rikkaana. Siis pelkkä hengittäminen! Saattaa kuulostaa mainosmiesten puheilta, liian hyvältä ollakseen totta. Kannattaa silti kokeilla, kokeilu saattaa yllättää.

Ei kommentteja: