maanantai 15. toukokuuta 2017

KierrätyksestäMeilläkin alettiin kierrättää pakkausmuovia. Vihdoin, voisi hyvinkin sanoa. Tässä asiassa meidän kotitalous ei ole ollut mitenkään eturintamassa. Työkaverit ovat jo suhteellisen pitkään jakaneet kokemuksiaan muovin kierrättämisestä meidän kahvihuoneessa. Niiden kokemusten perusteella en ollut ollenkaan innokas alkamaan tähän ryhtymykseen, sillä homma ei vielä vaikuttanut oikein toimivalta. Mutta nyt, tai siis jokunen viikko sitten alkoi olla sellainen ääni kellossa, että oli ryhdyttävä toimeen ja perustettava muovinkierrätyspiste meidän keittiöön.

Nyt muovinkierrätyspisteen virkaa toimittaa paperikassi keittiön nurkassa. Vieressä on toinen paperikassi, johon kerätään kierrätettävät pahvit. Keittiön kaapissa on piste biojätteelle, lasille, metallille, ongelmajätteelle ja tietenkin sekajätteelle. Itse asiassa sekajätettä kertyy nyt ihan käsittämättömän vähän, kun sinne ei ole enää oikein mitään laitettavaa.

Muovijätettä kertyy helposti paljon. Näin kesäaikaan sen keräily toimii hyvin, kun muovit voi napata mukaansa ja marketin pihassa olevaan puristimeen, kun pyöräilee kauppaan. Nähtäväksi jää, miten homma hoituu talvella, kun ei huristella pyörällä mihinkään. Talvella kävellään usein lähimpään kauppaan, eikä sen pihassa ole keräystä. Voi siis hyvinkin käydä niin, että hukumme muovijätteeseen talvella. Tai että muovijätteen keräyspiste laajenee olohuoneen puolelle. Katsotaan nyt, miten homma saadaan toimimaan kesän jälkeen. Oletan, ettei muovinkeräyksestä luopuminen talveksi onnistu, kun sen kerran on aloittanut.

Ei kommentteja: