lauantai 20. toukokuuta 2017

Vanhojen muisteluaTänään aamusadhanassa juolahti mieleen kesä 2011 jolloin ohjasin elämäni ensimmäisen kundaliinijoogaharjoituksen. Olin menossa syksyllä opettajakoulutukseen, ja sitä ennen, aamusadhanassa, toisen kundaliinijoogaopettajan huomassa, pääsin ohjaamaan joogaa. Sama ope ohjasi tänään meidän sadhanan, ja soitti saman sadhanalevyn kuin silloin, Mata Mandir Singhin levyn Sadhana Rocks. Siitä se kai mieleen juolahtikin. Mutta voi hyvänen aika, onko siitä tosiaan kohta kuusi vuotta aikaa. Miten se on mahdollista?

Muistan sen sadhanan vielä hyvin. Sen verran jännitti, että unohdin meidän alkumantran. Siis muistin hyvin, että sillä aloitetaan harjoitus, mutta yhtäkkiä en muistanut miten se menee. Noloa, mutta onneksi toinen opettaja auttoi alkuun. Harjoitussarja, jonka ohjasin, oli helppo valita, koska tein kyseistä harjoitussarjaa juuri silloin 40 päivän ajan. Osasin sen hyvin, ja pääsin tekemään sen yhdessä muiden kanssa.

Siitä se joogan ohjaaminen lähti. Ja jos oikein muistan, jo silloin kävin sadhanassa aina kun vaan pääsin. Tosin silloin sadhanoita ei täällä pidetty joka viikko, niin kuin nyt. Hassu juttu, miten sadhanaan ei koskaan kyllästy. Tai en minä ainakaan ole vielä kyllästynyt. Päin vastoin, siitä ei tunnu saavan tarpeekseen.

Ei kommentteja: