keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Joogatunnilla omasa kotona


No nyt on kokeiltu online-joogaa, itse asiassa jo parikin kertaa. Olen osallistunut kahdelle kundaliinijoogatunnille verkossa, ja huomenna on kolmas. Kokemus on ollut mielenkiintoinen. Ei se missään tapauksessa sama ole, kuin olla samassa fyysisessä tilassa, mutta ei hullumpaa ollenkaan. Erityisen tarpeellista nyt, kun työn puolesta pitää kyyhöttää läppärillä päivät pitkät ja liikunta muutenkin on vähän niin ja näin. Se on selvää, että moneenkaan joogasaliin meitä ei mahtuisi yhtä montaa, kuin meitä oli verkkotunnilla eilen. 40 osallistujaa! Ei ihme, että kyseinen joogakoulu, Kundaliinijoogakoulu Helsinki, on laskenut verkkotuntien hintaa. Tosin tuntikin taitaa olla vähän lyhyempi kuin paikan päällä, vain 60 minuuttia, mutta se on ihan riittävä, kun rentoutuminen on tiputettu pois. Sillä voi jatkaa kotona yhteisen osuuden jälkeen.

Olen käyttänyt tuntien maksamiseen sellaista Epassia, joka minulla on jo hetken aikaa ollut työn puolesta. Mutta minulla ei ollut työpuhelimena älypuhelinta, enkä halunnut asentaa sitä omaan puhelimeeni, joten se jäi. Sain jokin aika sitten työpuhelimeksi älypuhelimen (wow, nykyaikaa!), mutta nyt vasta ehdin asentamaan ja ottamaan käyttöön sen Epassin. Sillä maksan, mutta lisäksi pitää laittaa viesti joogakoululle, että saan oikean tunnin linkin sähköpostiini. Minusta silti ihan näppärää.

Sadhanaan en ole vielä verkossa päässyt, vaikka kahtena lauantaiaamuna olen yrittänyt. Jotakin häikkää linkkien kanssa, mutta ehkä asia on nyt saatu korjattua. Luottavaisesti kokeilen taas ensi lauantaina. Ja jos ei onnistu, varasuunnitelma on osallistua virolaiseen sadhanaan. Käsittääkseni se alkaa 15 minuuttia myöhemmin kuin täällä.

Ei kommentteja: