sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Kotona olemisesta


Kun tämä koronaviruksen aiheuttama poikkeusaika iski päälle ja piti jäädä kotiin, oli se aluksi outoa. Piti opetella uusi asento ja rytmi työn tekemiselle, ja itse asiassa vähän kaikelle tekemiselle. Äkkiä sen oppi. Nyt viihdyn luvattoman hyvin, ja ehkä jopa salaa toivon, että tämä aika jatkuisi vielä.

Ymmärrän ihan kauhean hyvin, että joitakin ihmisiä ahdistaa ja pelottaa ja kaikkea muuta. Vaikeaa on varmasti monilla niistä, jotka asuvat yksin. En osaa edes kuvitella. Toisilla on varmasti tylsää, sillä onhan tämä tätä melko lailla samaa päivästä toiseen. Minusta juuri se on ihanaa, nyt ainakin tuntuu siltä.

Viihdyn oikein hyvin ihmisten seurassa, ja sosiaaliset kontaktit ovat elämän suola. Nyt kuitenkin huomaan, että voin hyvin elää ilmankin – varsinkin kun siippa on kanssani ja muut kontaktit voi hoitaa eri välineillä. Nautin ihmisistä, mutta väsyn heidän seurassaan. Sosiaalisuus vaatii pientä pinnistelyä, jos se kyllä antaakin energiaa. Nyt ei tarvitse pinnistellä. Elämä ja oleminen on tasaista ja helppoa. Niin helppoa, että tähän olemiseen voisi myös helposti tottua.

Toki mieli voi vielä muuttua, jos tätä jatkuu kauan. Katsotaan. Pysykää terveinä ja pitäkää lippu korkealla.

Ei kommentteja: