perjantai 26. lokakuuta 2012

EnsilumiYöllä oli satanut ihan kunnollinen, maan peittävä ensilumi. Ihanaa, se valaisee ja kirkastaa taas paitsi koko maiseman, myös minun mieleni. Ollenkaan ei haittaisi, vaikka lumi ei enää tänä vuonna sulaisi pois. Sitä paitsi lumen alle kätkeytyi osa syksyn puutarhatöistä, ne voisivat myös pysyä piilossa kevääseen asti. Ei kai se mitään haittaa, jos osa perennanvarsista lojuu lumen alla. Miksi ne kaikki pitäisi leikata syksyllä pois? Mihin se ohje perustuu?

Onneksi tänään on etätyöpäivä. Ei tarvinnut aamulla lähteä katsomaan miten meidän VR pärjää ensilumen kanssa.

4 kommenttia:

illusiah kirjoitti...

Ei niitä perennoja tarvitse leikata. Tämä käsitys liittyy varmaan jonkun siisteysintoilijan juttuihin. Osa perennoista jää "talventörröttäjiksi", mitkä on kauniita ja monet tarjoavat myös linnuille ruokaa.
Onttovartiset perennat kärsivät leikkaamisesta, koska vesi pääsee varren sisään ja lopulta mädättää kasvin tyveltä.
terv. hortonomi:)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Ihanaa, Illusiah. Juuri tuon halusinkin kuulla. Minun hyllystä löytyvän perennakirjan on siis kirjoittanut joku siisteysintoilija, sillä suurin piirtein kaikkien perennojen kohdalla lukee, että leikataan syksyllä.

Sitäpaitsi keväällä komposti on paljon tyhjempi kuin näin syksyllä, keväällä sinne paremmin mahtuu kaikki perennanvarret.

hanna o. kirjoitti...

Meidän VR pärjäsi ensilumen kanssa ihan hyvin - ainakin Turkuun ja takaisin. Mut sinnehän kulkee pääasiassa vanhoja sinisiä junia, jotka ei kamalasti lumesta hätkähdä. :-)

FeminineApproach kirjoitti...

Minäkin toivotan lumen tervetulleeksi, vaikka vielä on kesärenkaatkin alla....lumi kaunistaa näkymät satumaisiksi ja tuo valoa maisemaan. Mieli virkistyy hetkessä, niin suuri on lumen ja sen tuoman valon merkitys.