maanantai 15. lokakuuta 2012

Masentava maanantaiOlipas vaikea aamu. Heti aluksi nukuin pommiin. Olin ajatellut herääväni 4.30, mutta kello oli jo 4.41 kun ensimmäisen kerran avasin silmäni. Herätyskelloa en ole käyttänyt pitkään aikaan tavallisina aamuina. No, kiire ei tullut kuitenkaan, mutta vähän harmitti tuollainen lipsahdus. Vielä enemmän harmitti kun kävelin junaan ja omalle paikalleni. Vaunu oli jääkylmä! Ja nyt se tosiaankin oli kylmä, muutkin istuivat takit päällä, en vain minä. Olisi ollut mukavampi nukkua koko junamatka jos ei olisi tarvinnut istua pää huurteessa. Lisäksi ikkunapaikan matkustaja halusi rampata edestakaisin vähän väliä, eikä siinä auta kuin nousta ja antaa tietä.

Ihan tosissani mietin puoli aamua että haen sairaslomaa, en jaksa käydä töissä enää. Kai tämän ikäisestä ihmisestä aina sen verran vikaa löytyy, että sairaslomaa saa. Oikeastaan jaksoin aamun läpi vain sairasloma-ajatuksen turvin. Onneksi päivän mittaan olo koheni ja töissä alkoi tapahtua pieniä asioita, jotka taas saivat jaksamaan. Sitä paitsi huomenna on taas etäpäivä, saan tehdä töitä kotisohvalta käsin ja välillä käydä ohjaamassa kundaliinijoogatunteja. Sitten keskiviikko ja torstai työpaikalla, perjantai etätöissä ja taas on viikonloppu. Niin se menee, eikä jouluun ja lomaan ole oikeasti enää pitkä aika.

3 kommenttia:

Lara kirjoitti...

Olen usein huomannut omalla kohdallani, että keho tietää paljon aikaisemmin kun mieli, milloin on syytä "hengähtää". Mutta kumpaa kuuntelen, kehoa vai mieltä, tämän kysymyksen eteen joudun aika ajoin ja toivon, että oppisin tekemään useimmin ratkaisuni kehon viestien peusteella kuin mieleni.

vilukissi kirjoitti...

Ymmärrän. Niin pimeääkin. Ja kalseaa. Tänä aamuna olisin ollut hyvä valokuvattava johonkin kauhuleffaan tai elokuvaan...kävelevä zombi. Joskus toivoo, että pystyisi repäisemään ja nousisi vasta sitten, kun ei enää väsy ja uni jatku...tai joku soittaisi ja kysyisi, että missä ihmeessä sä olet? Saisi sanoa, että hyvänen aika, nukuin pommiin, kuinka nyt niin...apua,....tuun pian...

Jagdev Kaur kirjoitti...

Lara, olen ihan samaa mieltä tuosta kehon ja mielen tiedosta hengähdystauon suhteen. Ja olen yrittänyt karsia kalenteristani vähäksi aikaa pois kaiken ei-pakollisen. Jos ei ala helpottaa, on ryhdyttävä karsimaan myös ns. pakollisia.

Vilukissi, mikä ihana ajatus nukkua vaan, kunnes puhelin soi. Ja heti perään iskee kauhea ajatus: mitä jos puhelin ei soisikaan? Kukaan ei kaipaisi, ei kyselisi.