sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Matot pesty

No nyt on taas huushollin matot pesty, kaikki paitsi olohuoneen isot villamatot. Ne puhdistetaan ihan toiseen vuodenaikaan. Säätiedotus näyttää siltä, että matot voivat tänä kesänä vielä kuivuakin, vaikka pesu meni näin myöhäiseen ajankohtaan.

Pesu oli tositosi nopea toimenpide. Meillä on siipan kanssa jo monen vuoden harjoittelu takana, joten homma hoituu rutiinilla. Eniten aikaa menee verstaan pystyttämiseen. Kun se on tehty, minä hoitelen painepesurimen käytön ja siippa harjaa matot pitkävartisella mattoharjalla. Siitä matot valumaan, ja kun kaikki on pesty, köydet pihaan ristiin rastiin, ja matot niille kuivumaan.

Päivänä eräänä tarkoitukseni oli laittaa saunan pukuhuoneen pikkumatto vessan mattojen kanssa pesukoneeseen pyörimään. Mutta se pukuhuoneen matto olikin jo sellainen epämääräinen, pöyävä lankakasa, ettei sitä enää uskaltanut koneeseen laittaa. Se oli halpa ja huono jo kun aikanaan sen ostin, ja nyt se oli selvästi tullut tiensä päähän.

Tarkoituksena oli ostaa uusi matto vanhan tilalle, mutta kun en heti päässyt kauppaan, tuli mieleen kokeilla maton tekemistä itse. Tällainen siitä tuli

Virkkuukoukku olisi saanut olla vähän isompi tai sitten kude olisi voinut olla ohuempaa. Mutta eipä ollut, juuri oikean värinen kude oli paksu trikookude ja suurin omistamani koukku on seiska. Niillä sitten mentiin, ja jäsäkkää jälkeä tuli. Myös vähän kupruilevaa, mikä ei kunnolla kuvassa näy. Mutta matto ajaa asiansa, kokeilin eilen. Sen tarkoituksena on imeä vettä ja tuntua mukavalta jalkojen alla, kun tulen märkine varpaineni pukuhuoneen kaakelilattialle kuivattelemaan ja pukemaan. Siihen se kelpasi oikein hyvin.

4 kommenttia:

Sirppu kirjoitti...

TOSI nätti! Sussa on selvästi matontekijäainesta. Nimim. itsellänikin yksi tekemäsi matto (ensin työhuoneessa, nyt keittiössä). Vielä kun jaksaisi vaivautua noihin pesuhommiin...

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos Sirppu :)
Itse näen hyvin, mitä matossa olisi voinut tehdä paremmin, ja epäilen että kuva kaunistaa mattoa...

Leenamummu kirjoitti...

On hyvä, että matto on jämäkkä. Pysyy sitten suorana. Ja on mattosi kauniin värinen.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Totta, jämäkkä matto on hyvä lattialla. Mutta vähän hankala sitä oli virkata.