torstai 22. elokuuta 2013

Maa järisee, talo täriseeNaapuritontilla, vain muutaman metrin päässä meidän ulko-ovesta, ajelee edestakaisin ja työskentelee kaivuri. Ja voin kertoa, että se ei pääse hiipimään huomaamatta meidän talon ohi. Täällä pitää pitää tuolin käsinojista kiinni, ettei kellahda lattialle kun kaivuri on liikkeellä. Se kaivaa naapuritalon kellarikerrosta esiin. Eikä siitä minun muistini mukaan ole kuin jotain 15 vuotta aikaa, kun kellarikerrosta viimeksi rempattiin. Silloin kellarin koko toinen pääty rakennettiin uudestaan. Nyt näyttää siltä, että kellarin ulkoseinään, joka siis on normaalioloissa maan sisässä ja maata vasten, lisätään joitain kerroksia.

Ihan mukava olisi työpäivän päätteeksi istua ulkona ja nauttia auringon vielä lämmittävistä säteistä. Mutta kun naapurissa työskentelee kaivuri ja muutama muu kone, ei istumisesta nauti ilman kuulosuojaimia.

Mutta ehkä ne saavat kaikki kuntoon jouluun mennessä. Silloin sitten viimeistään rauha laskeutuu maahan. Ja tuskin ennen ensi kesää missään muussa naapuruston talossa aloitetaan isoa remonttia. Tekisivät remppansa talvella, silloin niistä ei ole niin haittaa meille. Ei kun oikeasti, ei tuo minua juuri haittaa. Hyvä että pitävät huolta taloistaan. Ja kyllä minä sen ymmärrän, että näin vanhojen talojen kanssa remppaa saa olla tekemässä vähän väliä.

Ei kommentteja: