sunnuntai 11. elokuuta 2013

Uusi joogamatto


Minun on jo pitkään pitänyt ostaa uusi kassi joogamatolleni. Ja ihan yhtä pitkään olen tiennyt, että ostan sen Yogalife-verkkokaupasta, sillä heidän mattoreppu on kanssajoogaajien kokemusten mukaan kestävä, tilava ja kaikin puolin hyvä. Mattoreppuostosten tekeminen on kuitenkin tyssännyt siihen pieneen yksityiskohtaan, ettei Yogalifessa voi maksaa luottokortilla. Heillä on silti ihan toimiva maksusysteemi, eli tilauksen tekemisen jälkeen asiakkaalle tulee sähköposti, jossa on tilauksen lopullinen summa (postikuluineen ja alennuksineen, jos tilaukseen on sisältynyt esim. tarjous, jota verkkokauppa ei osaa laskea), sekä tilinumero, johon summa maksetaan. Tilaus toimitetaan vasta sen jälkeen, kun maksettu summa näkyy heidän tilillään. Ostaminen ei siis ihan oikeasti ole mitenkään vaikeaa tai monimutkaista, mutta jostain syystä se on viivyttänyt minun ostosten tekoa.

Kun vihdoin aloin tehdä tilausta, huomasin että myynnissä oli myös mattoja, joissa on päällimmäinen osa villaa, ja pohja sellaista normaalia mattoainesta. Ja kun tilasi mattokassin ja maton yhdessä, sai niistä muutaman euron alennuksen. Niinpä tilasin kerralla sekä mattorepun, että villapäällysteisen maton. En ole juuri sellaista joogamattoa nähnyt vielä kenelläkään, joten en tiedä muiden kokemuksista. Enkä ole itse ehtinyt joogata uuden mattoni kanssa. Ohjatessa viihdyn hyvin lampaantaljan päällä, eli siinä en uutta mattoani tarvitse. Sen sijaan ikivanha joogamattoni on vähän turhan ohut kundaliinijoogaan, ja juuri sen ajattelin uudella matollani korvata.

Uuden mattorepun väri olikin vaikea valita. Olisin tietenkin ottanut sinisen, mutta kun kaikilla muillakin on sininen. Halusin erivärisen kuin muilla, ettei mene sekaisin. Lopulta päädyin tähän vihreään, joka näyttääkin ihan kivalta.

13 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Minäkin olen miettinyt tuon villapintaisen maton hankkimista, joten odotan mielenkiinnolla tuomiotasi siitä. Kuulun myös näihin ihmisiin, jotka tekevät päätöksen, mutta toteutuksella ei ole kiirettä. Olen jo vuosia sitten päättänyt hankkia erilaisia joogavälineitä, mutta oikea hetki ei ole vielä koittanut :).
Samoin olen miettinyt kunnollisen huivin tai päähineen, ja mala-helmien hankkimista, mutta miellyttäviä ei ole tullut vastaan. Maailmalle on jo perustettu ainakin yksi kundaliinijoogavaatekauppa, long time sun, mutta eipä ole vielä kansainvälistä toimitusta. Eikä toisaalta kovin suuri valikoimakaan, ainakaan vielä. Mutta mukavaa, että tulee tarjontaa.

hanna o. kirjoitti...

Vautsi vau, tuollaisesta villapintaisesta matosta en ole minäkään kuullut. Kovasti paljon kiinnostaa, mitenköhän karvan ja kumin/muovin liimaus kestää käyttöä. Täytyykin alkaa harkita, josko seuraava matto olisikin tuollainen. Toinen joogamatoistani on nimittäin alkanut uhkaavasti hapertua ja syksyn aikana edessä on uuden maton hommaaminen.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kerron käyttökokemuksia matosta kunhan niitä kertyy.
Nyt oikein kunnolla katsoin mattoa, ja minusta alkoi näyttää siltä, että villaa ei olekaan liimattu mattoon. Vaan se on ikään kuin istutettu kumipohjaan. Ja nyt alan ymmärtää sitäkin, että mattoja on kahta laatua, toisessa 1200 g ja toisessa 1500 g villaa neliöllä. Eli toisessa niitä villaimplantteja on sitten tiheämmässä. Minä otin sen vähemmän villaa sisältävän version.

Kokeilin nykiä villaa irti pohjasta, mutta ei se lähtenyt. Ei vaikka kiskoin kovaa.

hannavi kirjoitti...

Voi miten ihanan oloinen matto!! Vaikkei ehkä astangan asanaan sovellu niin silti tekisi mieli hankkia itselle iltavenyttely ja -rentoutusmatoksi....

Jagdev Kaur kirjoitti...

Juu ei ehkä astangaan sovellu tuo. Venyttelyyn ja rentoutumiseen sen sijaan ihan varmasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Auttaisikohan matto liukuvien käsien ongelmaan? Mulla ei mikään astangamatto anna riittävää pitoa käsiin esim. siltaan nousua varten ja pyyhkeetkin jopa luistaa. Olen atoopikko ja joudun rasvaamaan mm. käsiä paljon ja luultavasti rasva lähtee ihohuokosista liikkeelle hien mukana.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Tottakai tuollaista villapintaista mattoa voi kokeilla, jos mikään muu ei tunnu auttavan. Tosin villa on luonnostaan vähän liukasta, eikä siinä ole samalla tavalla pitoa kuin nihkeäpintaisessa joogamatossa. Mutta kyllä se villa sitten hikeä ja rasvaa imeekin, eli ne on käsipesulla pestävä matosta pois.

Oletko kokeillt joogakäsineitä? Voisin kuvitella, että niiden avulla saa lisättyä pitoa, kun käsine imee hikeä ja rasvaa itseensä. Ja ne on helpompi pestä kuin joogamatto :)

Googeloi "yoga gloves", niin löytyy esimerkkejä. Käsineitä on käsittääkseni kahteen tarkoitukseen: ranteiden tukemiseen ja pidon parantamiseen, eli valitse sitten oman tarpeesi mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvosta! En ole kuullut enkä kokeillut, mutta alanpa heti selvittämään asiaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin houkuttaa tuollainen villapäällysteisen maton osto. Millaiseksi se on sinun kohdallasi osoittautunut käytössä? Mietin millainen sen pito on, luistaako esim. kolmiota tehdessä?

Jagdev Kaur kirjoitti...

Tykkään matosta tosi paljon. Kyllä se on liukkaampi kuin tavallinen matto, mutta ihan hyvin olen sen päällä pystynyt joogailemaan pahemmin lipsumatta. Toisin sanoen kundaliinijoogassa se menee hyvin, mutta jos tekee enempi pitoa tarvitsevaa joogaa, en oikein voi varauksetta suositella.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos nopeasta vastauksestasi! Juuri kundaliinijoogaan omaksi kotimatoksi olen tästä haaveillut, mukavaa kuulla että se on toiminut hyvin. Joskohan tämäkin jahkaaja jo pääsisi pähkäilyistä ostoksille asti... :)

Anonyymi kirjoitti...

Käsien liukuminen johtuu monta kertaa kosteusvoiteista, kokeile pestä kämmenet ja sormet vaikka tiskiaineella, ja sen lisäksi suosittelen kokeilemaan Iyengarjooga jossa voi oppia miten saat käytettyä kaikkea otetta mitä käsistä vaan löytyy. Sitten vaan takisin harrastamaan omaa joogaa.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä, kosteusvoiteet tulevat välillä nahasta ulos kun keho lämpiää joogatunnilla. Itselläni ei tätä ongelmaa ole esiintynyt, mutta kanssajoogaajilla kyllä. Kunnon pesu voi auttaa asiaa, mutta toisaalta voi olla inhottavaa sekin, jos kädet halkeilevat kuivuuttaan joogatessa. Jos on pakko rasvata, saattaa manteliöljy olla kosteusvoidetta paremmin matolla pitävä vaihtoehto.