tiistai 12. marraskuuta 2013

Joogaa televisiossaEräänä päivänä aloin miettiä, kuinka hassua olisi, jos joogaa tulisi televisiosta. Siis samalla tavalla kuin jotakin urheilua. Kuinka hassua olisi katsella varsinkin kundaliinijoogaa, jossa ei ulkoa päin katsoessa näytä tapahtuvan paljoakaan, mutta ihmisen sisällä voi olla vaikka mitä menossa. Mutta eihän sitä näe. Tietenkin olisi hyvä, jos olisi selostaja joka näkee auran, ja voi selostaa millaisia muutoksia esimerkiksi auran värissä tapahtuu harjoituksen aikana. Astangajooga on tietenkin jo paljon näyttävämpää. Miettikää selostusta: ”Ja tässä soturi kakkonen, tasapaino löytyy helposti, mutta aivan aavistuksen vaikuttaa siltä, ettei vasen jalka ole linjassa. Mutta ei, hän ei korjaa”.

Sitten menin sanomaan ääneen, että eikö olisi hassua, jos joogaa tulisi televisiosta. Ja heti minulle kerrottiin, että sitä tulee! Kukaan ei oikein muistanut kanavaa, ja joku epäili ohjelman nimeksi Namaste, tai jotakin vastaavaa. Aika kuulemma on aamupäivällä. Onko kellään tarkempaa tietoa?

6 kommenttia:

Sirppu kirjoitti...

Ei tarkempaa tietoa, mutta nauratti kauheesti toi sun selostuspätkä. Ehkä voisit tarjota itseäsi joogaselostajaksi, jos oikea kanava ja ohjelma löytyy! :)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Juu, ilman muuta. Mihin voi ilmoittautua?

Sirppu kirjoitti...

Mää kerron sulle heti kun tiärän!

Kirjuri kirjoitti...

Meillä telkkaria katsovat lähinnä lapset, lastenohjelmia. Tuo joogaohjelma on tullut kerran meidänkin telkkarista lastenohjelmien jälkeen la- tai su-aamupäivänä. Vähän innostuttiin tekemään liikkeitä mukana :-D

hanna o. kirjoitti...

Tästä innostuneena hiukan googeloin ja löysin MTV3:n Katsomosta Namaste Jooga -ohjelman: "jokanaiselle sopiva joogaohjelma". Siellä näyttää olevan nyt 7 ohjelmaa katsottavana. Ei ku sinne kaikki vaan. :-)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos Hanna, eipä minulle tullut mieleen, että tv-ohjelmat on nykyaikana myös netissä. Katsoin yhden jakson. Olipahan kertakaikkisen trimmejä mimmejä joogailemassa pikku pöksyissään ja topeissaan. Tulisikohan sellaiseksi jos harrastaisi vinyasa-joogaa?

Vähän kyllä tuli ikävä Anne Sällylän ja Eeva Luukkosen Iltajumppaa.