maanantai 26. toukokuuta 2014

Joku ei nyt puhu tottaSeikkailuni joogaohjaajan ihmeellisessä rahamaailmassa jatkuu. Ehkä joku vielä muistaa, että pidin viime kuussa yhden tunnin aiemmalle työnantajalleni, tunnin jonka nimi oli venyttely ja rentoutus, tai jotakin sinne päin. Siis sille samalle työnantajalle, jonka kanssa on ollut palkkaongelmia aiemminkin.

Tällä kertaa palkanmaksun kanssa ei ollut mitään ongelmaa, 20,72 euroa kolahti tilille ihan ajallaan. Olin pyytänyt palkkakuittia postitse kotiini, mutta jossain vaiheessa, kun sitä ei vaan alkanut kuulua, soitin firmaan ja kyselin olisiko se siellä. Minulle vastattiin, että ei näy kenenkään palkkakuitteja, ehkä ne ovat vasta tulossa. Soittelin myöhemmin uudelleen, ja puhelimeen sattui vastaamaan paikan omistaja (hitsi miten hölmistyneeltä hän kuulosti, kun esittelin itseni ja asiani!). Omistaja sanoi, että palkkakuitti on lähetetty heti palkanmaksun jälkeen, ehkä posti on hukannut sen. Hän lupasi lähettää uuden palkkakuitin, kunhan palkoista vastaava henkilö palaisi matkoiltaan parin päivän päästä printtaamaan sen kuitin, hän itse ei kuulemma osaa.

Kun viikko oli kulunut tästä puhelusta ilman palkkakuittia postilaatikossa, elikkäs juurikin tänään, yritin soittaa omistajalle uudestaan. Hän ei vastannut puhelimeen – hän on usein tilanteissa, joissa hän ei voi vastata. Soitin suoraan palkoista vastaavalle henkilölle, joka sanoi että hän on tulostanut palkkakuittini tänään ja laittanut sen omistajan postitettavaksi. Jostain syystä hän ei ollut huomannut tulostaa minun palkkakuittiani heti palkanmaksun jälkeen, vaikka hän kaikkien muiden kuitit olikin hoitanut. Hyvä, sanoin ja kiitin, ja että odottelen edelleen palkkakuittia postissa.

Myöhemmin paikan omistajalta tuli tekstiviesti, jossa hän sanoi postittaneensa palkkakuittini perjantaina. Nyt tietenkin ihmetyttää se, että jos palkoista vastaava henkilö on tulostanut palkkakuittini tänään, maanantaina, miten omistaja on voinut postittaa sen jo perjantaina. Ja jos palkoista vastaava henkilö on epähuomiossa jättänyt palkkakuittini tulostamatta heti palkanmaksun jälkeen, miten posti on voinut hukata sen, niin kuin omistaja sanoi käyneen. Ihan niin kuin joku ei nyt puhuisi täysin totta.

Se nyt on selvää, että en voi tehdä yhtään töitä tälle yritykselle niin kauan kuin olen työttömänä ja tarvitsen palkkakuitit työttömyyskassaan toimitettavaksi ajallaan. Luulen, että nyt alkaa vähän myös kirkastua se, miksi minulle tuli niin voimakas tunne siitä, että minun täytyy lopettaa sen ainoan säännöllisen viikkotunnin ohjaaminen kyseisessä paikassa. Minä ja se paikka emme taida oikein sopia toisillemme, meillä ei hommat hoidu hyvin yhteen.

5 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Voi hyvä luoja, kuka tuollaisen kelmeilyn kanssa yhteen sopisi? Raivostuttavaa pelleilyä! Aika erikoista, että koko porukka on noin epämääräistä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Jotkut firman työntekijöistä pitävät työpaikkaa tosi hyvänä, ja omistajaa kertakaikkisen ihanana ihmisenä. Jotkut uudet työntekijät taas lähtivät sieltä hyvinkin nopeasti pois. Minulla oli se etu, ettei minun tarvinnut kuin mennä sinne, pitää tunti ja poistua. Eli en ollut juurikaan tekemisissä muiden kuin asiakkaiden kanssa.

Siitä olen ihan tyytyväinen, että olen onnistunut olemaan raivostumatta tuohon pelleilyyn. Tämä on taas yksi hermoja vahvistava henkinen harjoitus.

vilukissi kirjoitti...

Johan oli ikävää kokemusta kerrakseen! Ei luulisi olevan kovin vaikeaa postittaa yhtä ainoaa kuittia.

Lara kirjoitti...

Itelalla on noita työnselkkauksia ollut. Josko vaikka siitä syystä et ole palkkakuittiasi saanut. Sullehan voi putkahtaa kaksi palkkalaskelaa joku päivä postilaatikkoosi. Tosin kyllä ajattele, ettei sillä firmalla ihan puhtaat jauhot ole pussissa. Ikävää sinulle.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Eipä hätää, palkkakuitti tuli tänään postissa. Ja kyllä helpotuksen huokaus pääsi suusta.

Tästä lähtien pyrin siis olemaan tekemättä töitä kyseisessä yrityksessä. Toivottavasti eivät edes kysy, sillä kieltäytyminen saattaa olla minulle vähän hankalaa. Pitäisiköhän harjoitella kieltäytymistä kotona peilin edessä?