torstai 8. toukokuuta 2014

Kampaajalla – taasTulipas selattua tämän blogin tekstit läpi, kun etsin postausta edellisestä kampaajakäynnistäni. En löytänyt. Luulin sen löytyvän elokuulta 2012, mutta ei. Enkä jaksa käyttää ihan kauheasti aikaa blogini lukemiseen, vaikka ihan mielenkiintoisia juttuja täältä näkyy seassa olevan.

Pointti oli siis se, että koska en ole pitkävihainen ihminen ollenkaan, lepyin nyt jo ja annoin kampaajien ammattikunnalle uuden mahdollisuuden. Tällä kerralla kävikin niin, että olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Kampaaja noudatti ohjeistustani, ja siisti latvat, siinä kaikki.

Pitkät hiukset on yksi niistä kohdista, jossa kundaliinijooga ja sikhismi risteävät. Pitkät, leikkaamattomat hiukset (ja parta) eli kes on yksi khalsa sikhien viidestä K:sta. Muita ovat puinen kampa hiuksissa (kangha), rannerengas (kara), koristetikari (kirpan) ja tietynlaiset alushousut (kacchera). 


Mutta kundaliinijoogamestari Yogi Bhajan on opettanut myös meille kundaliinijoogeille, että pitkät hiukset, ja etenkin niiden kiinnittäminen pään päälle, on yksi ehkä yksinkertaisimmista keinoista nostaa ja ohjata kundaliinienergiaa kohti ylempiä energiakeskuksia. Lisäksi hiukset, jotka saavat kasvaa niin pitkiksi kuin kasvavat, vaikuttavat myönteisesti myös muilla tavoilla kehon tasapainoon ja hyvinvointiin. Mutta totta kai, jokainen joogi päättää itse mitä hiuksillaan tekee. Mutta oletteko huomanneet, että tosi monilla joogaopettajilla on pitkät hiukset?

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Kertakaikkiaan! Olen aivan hämmästyksestä mykkyrällä, tiedät todella paljon joogasta ja varmaan koko ajankin hankit aina uutta tietoa. Olen kertonut muuamalle tuttavalleni blogistasi, että lukisivat, oppisivat tietämään harrastuksensa ympäriltä uusia asioita. (kulkevat kyllä vain maaseudulla joogassa ja en tiedä, miten syvälle luotaavaa se on.) Oikein mukavaa viikonloppua! Kesää tekee!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos, Vilukissi. Joogan suhteen minun uteliaisuuteni on niin suuri, että imen tietooni mitä saan. Ja täällä blogissa yritän omasta mielestäni mielenkiintoisimpia juttuja jakaa muillekin.

Jooga on joogaa, tehtiin sitä kaupungissa tai maaseudulla :) Joillekin herää halu siihen syväluotaavaan puoleen, mutta ei kaikille. Ja hyvä niin, meistä jokainen valitsee oman polkunsa.