sunnuntai 7. joulukuuta 2014

HindiäBollywood-leffojen katselemisen myötä olen hurmaantunut hindin kielestä. Jollakin kummallisella tavalla kieli puhuttelee minua tosi voimakkaasti, ja olen imemällä imenyt elokuvista itseeni tätä kieltä. Haluaisin oppia sitä lisää, tietenkin puhumaan ja ymmärtämään, mutta myös lukemaan ja kirjoittamaan, mikä todennäköisesti on sitten vähän vaikeampi juttu, kun ensin pitää opetella kirjoitusjärjestelmä.

Yritin etsiä kotikaupungistani hindin kielen kurssia, mutta en löytänyt. Hinku oli kuitenkin niin kova, että laitoin työväenopistoon palautetta, jossa kysyin heidän mahdollisuuttaan tarjota kurssi. Sain ystävällisen vastauksen, jossa oltiin periaatteessa sitä mieltä, että kurssin voisi järjestää jollakin aikataululla, jos vaan jostain löytyisi opettaja. No minä aloin lähetellä vähän lisää sähköpostia, ja opettaja löytyi aika helpostikin.

Nyt paikallisen työväenopiston kevään ohjelmassa on hindin kielen tutustumiskurssi. Opetuskieli on englanti, mutta opettaja ymmärtää suomea. Vielä kun kurssille ilmoittautuu ne vaadittavat 10 henkilöä, jotta se toteutuu. Minä ainakin ilmoittaudun, toivottavasti tämä kiinnostaa muitakin.

Kyllä kummallinen on ihmisen elämä. Enpä olisi vain vuosi sitten uskonut, että nyt olen menossa intoa täynnä opiskelemaan hindiä.

3 kommenttia:

Uusavuton kirjoitti...

Vau, juuri näin pitää toimia jos toivomaansa kurssia ei ole saatavilla! Tämä kannusti kovasti, pitää alkaakin vaatia yhtä hartaasti toivamaani kurssia Avoimeen yliopistoon!:)

Rva K kirjoitti...

Loistavaa reippautta ja toimintaa! Tiedota sitten kun kurssinne etenee jatkotasolle, sillä minullakin on palava halu oppia hindiä, mutta alkeet jo hallitsen. Ehkä siinä vaiheessa vauvakin on jo niin iso että pystyn...

Jagdev Kaur kirjoitti...

Peukut pystyyn että kurssi toteutuu... Toki tiedottelen blogin kautta miten käy, ja seuraako jatkoa.